Hvordan man holder en fest uden at få naboklager

Sponsoreret indhold

Skal du holde en fest eller et større selskab hjemme hos dig selv, og bekymrer du dig om larmen, der følger med sådan et arrangement? At få en naboklage, enten via direkte påtale eller i form af en klage til viceværten, boligforeningen eller måske endda politiet er aldrig sjovt. Derfor er denne artikels formål at guide dig godt igennem affæren, når du skal afholde en større fest eller komsammen, hvor støjgener muligvis bliver et problem. Hvis der virkelig skal være mange mennesker og høj, larmende musik, så skal du måske overveje at købe et byggepladshegn eller et støjhegn, så du har styr på mængden af mennesker, samt at musikken ikke får frit spil ud i atmosfæren.

Liste over de vigtigste forbehold, du kan tage, når du skal afholde en højlydt fest

Herunder følger en liste med de vigtigste forbehold, du kan tage, når du skal afholde en større fest eller komsammen. Listen skal ses som inspiration, for der er givetvis andre vigtige forbehold, du skal være opmærksom på, alt afhængig af, hvor du bor, og hvor mange mennesker der kommer. Undersøg altid din specifikke situation og hvilke regler, der gælder, inden du afholder en fest for en større forsamling. Uden videre omsvøb kommer listen her.

  • Fortæl dine naboer om dine planer i god tid

Overraskelsesfester kan være sjove, for eksempel til en fødselsdag eller en polterabend, men sørg nu for, at dine naboer i det mindste kender til dine planer i god tid i forvejen. Hvis du inviterer flere gæster end blot et par stykker, og du forudser, at der kan komme larm, skal du altid give dine naboer notits. Send en SMS til dem, eller hæng en seddel på deres døre. Giv dem også kontaktinformationer på dig selv, såsom dit navn og dit telefonnummer, så naboerne kan kontakte dig, hvis de har nogle bekymringer overhovedet.

  • Sørg for, at parkering ikke bliver et problem

Naboerne vil sandsynligvis klage, hvis parkeringen ender i et værre kaos. Hvis dine gæster blokerer indkørsler, er det intet under, at naboerne bliver irriterede eller direkte sure. Sørg derfor for at forklare dine gæster på forhånd, hvor det er mest hensigtsmæssigt at parkere. Du kan også opfordre dine gæster til at køre sammen i biler, hvis der kommer mange mennesker, og parkeringen er sparsom. Fortæl dine gæster om eventuelle betalingszoner, så de ikke får sig en bøde.

  • Skru ned for musikken

For de fleste fester gælder det, at den hyppigste årsag til klager er, når musikken bliver for høj, særligt hvis bassen er meget kraftig. Musikken er naturligvis vigtig, men sørg for ikke at skrue hele vejen op. Placer dine højtalere så smart som muligt, helst ikke i nærheden af vinduer eller døre, så de forstyrrer mindst muligt.

  • Hold dine fester relativt sjældent

Dine naboer vil sandsynligvis klage mindre, hvis du ikke holder fester hver weekend. Hvis du nøjes med at holde fester, når der virkelig er en god grund, samt følger de andre råd i denne artikel, er det langt mindre sandsynligt, at du vil få en klage.

 

Konklusion

Hvis du er meddelsom, sørger for ordentlige parkeringsforhold, holder musikken på et acceptabelt niveau og ikke fester alt for ofte, er du godt på vej til et godt forhold til dine naboer, helt fri for klager.