Denne lydbog topper blandt danskerne lige nu

Før tv var blevet opfundet, fandt folk underholding blandt at læse. Det er aktivitet der både kan kanformere men også mest af alt, underholder vedkommende, som læser. Vi er nu I det 21. århundrede og materielle bøger giver ikke den store underholdning, da alt foregår online. Det er her lydbøger kommer ind i billedet.

Lydbøger har taget over for de normale bøger, da de er lettere at bærer rundt på, har et mere moderne touch til sig. Det er her muligt at få læste bøgerne højt for en, i stedet for at læse den selv. Man kan derfor få et indhold af normale bøger, mens man har gang i en anden aktivitet, såsom at lave arbejde i haven.

De mest populære bøger på markedet er dog ikke faktuelle bøger, der lærer læseren om et bestemt emne. Det er derimod fiktionsbøger der topper listerne blandt danskerne. Denne bogserie er helt bestemt den populære Harry Potter lydbog. I denne artikel vil der blive gennemgået, hvorfor netop denne bogserie, er så vanvittig populær bland den danske befolkning.

Opbygningen

Harry Potter er en serie der handler om en troldmand, der brutalt får taget sine forældre fra sig, i en ung alder. Han bliver serne hen optaget på den samme troldmandsskole som hans forældre, og blier igennem hans forløb sat på en masse forskellige prøvelser.

Her udvikler han sine troldmandskvaliteter til en dag, at skulle stå overfor den troldmand, som dræbte hans forældre. Denne serie af bøger er fyldt med detaljer, der giver lytteren mulighed for at leve sig ind i historien, føle karakterernes følelser og virkelig leve sig ind i universet. Det er en af de grunde til at denne serie af lydbøger er så populær.

Filmatisering

Bøger har denne stigmatisering, at det er for gamle mennesker. Flere unge mennesker er dog begyndt, at tage lydbøger til sig. Grunden til at Harry Potter er en af de populære, er fordi der er blevet lavet en populær filmatisering af bøgerne. Unge mennesker har derfor set filmen og blevet interesseret i universet, der er omkring Harry Potter.

I bøgerne er der gået mere i detaljer, og hvis man derfor har fundet filmatiseringen interessant, kigger man normalt hen mod lydbøgerne for bedre detaljer. Som sagt før, kan lydbøgerne give flere detaljer, og universet er fyldt med lækre detaljer. Det er netop derfor Harry Potter lydbøgerne topper blandt danskerne.