IT-sikkerhed bliver mere og mere populært hos danskerne

IT-sikkerhed? Hvad indebærer det egentlig og er du som privatperson og som virksomhedsejer helt ajourført med, hvad der kræves for at være så IT-sikker som muligt?

Sikkerhedspakker gavner din IT-sikkerhed

Når der er tale om IT-sikkerhed, så er der tale om, hvorvidt man har sikret sig mod f.eks. hackere på elektroniske apparater og datanet. Det ringer sikkert en klokke hos de fleste, med det samme ordet hacker kommer på banen og de fleste vil her tro at det bare handler om at man har sikret sine systemer med et antivirusprogram.

Antivirusprogrammer er desværre bare kun én af de mange områder du bør fokusere på, når der er tale om at dække sig bedst muligt ind med IT-sikkerhed. Antivirusprogrammer kommer som oftest i en samlet sikkerhedspakkeløsning, hvor der også vil indgå spam- og phishingfilter samt firewall. Alle dele er brugbare værktøjer for dine elektroniske apparater for at opnå bedst mulig IT-sikkerhed.

Sørg for at sikkerhedskopiere og lave backup løbende

Hackere og andre i samme dur, er blevet bedre og bedre til at komme ind i dine systemer. Det kan nogle gange være svært for selv den bedste at lure, at der er tale om en hacker. Det er derfor vigtigt, selv når du har den optimale sikkerhedspakke, at du sikrer dig backup af dine vigtigste filer.

Hvis du ikke allerede har sørget for at kryptere dine adgangskoder og dit netværk, så er det også en rigtig vigtig ting at få tjek på hurtigst. Det er let for en hacker at holde sig under dække, når der er mulighed for at gemme sig i andre netværkssystemer og det kan derved blive umuligt, at finde frem til den kriminelle.

Sikre dit netværk med krypteret navn og kode

Navngiv ikke dit eller din virksomheds netværk noget, der kan pege direkte på ejermanden. Har du f.eks. en café, så kan man være tilbøjelig til at navngive netværket for ”CaféXXX”. Dette er det mindst smarte at gøre, så hold i stedet netværksnavnet så neutralt som muligt og besværliggør desuden netværkskoden.

Endnu et vigtigt emne når der tales om IT-sikkerhed er at undgå usikre mails, shops og hjemmesider. Skal du undersøge hjemmesider, som du normalt ikke besøger, så forhold dig kritisk til indholdet og undgå at trykke på noget for at komme videre til det næste, hvis du har den mindste mistanke om at der er ugler i mosen.

Det samme gælder når du modtager mails, som du ikke skulle have modtaget. Lad være med at åbne dem, hvis du aldrig har brugt din mail til konkurrencer og der står i emnefeltet at du har vundet konkurrencen. Brug din sunde fornuft.