Tips til at finde den rigtige advokat

Står du og mangler en advokat til din bolighandel, men synes du, at det er lidt uoverskueligt at finde frem til den rigtige? Du er ikke alene! At finde den rigtige kan være svært, men i denne artikel får du lidt tips og tricks til, hvad du skal kigge efter. Så kan du forhåbentligt få lidt ro i maven.

Lokalt eller nationalt?

Hvorvidt din nye advokat skal være lokal eller national kommer an på, hvad du skal bruge dem til. Mens en lokal kan være en fordel, i og med du kan sidde ansigt til ansigt og have en snak, så kan de nationale være en fordel, da de oftest har et større kundekartotek og derfor mere samlet erfaring. Der er fx denne, der kan hjælpe dig med en Tryg Bolighandel.

Den rigtige person

Du kommer bare bedre ud af det med nogle mennesker, end med andre. Det gælder også, når du skal vælge en advokat. Du skal som oftest have ret meget med dem at gøre. Derfor er det også vigtigt, at dig og din advokat kan tale sammen og respekterer hinanden. En god rapport giver også bedre resultater, da I får nemmere ved at kommunikere med hinanden og derfor nå frem til de bedste løsninger.

Hvor lang er sagen?

Du skal også have in mente, hvor lang tid du forventer, at arbejdet vil tage. Du skal naturligvis have råd – også hvis sagen ender med at trække i langdrag. Der kan jo være uforudsete hændelser, der får hele seancen til at tage længere tid, end I forventer.

Desuden er nogle advokater også i stand til at følge din sag til ende, selv hvis den ryger videre i retssystemet, mens andre ikke kan. Det er også fornuftigt at have med i dine overvejelser.

Er de medlem af Advokatsamfundet?

En god ting at holde øje med, når du leder efter din nye advokat er, hvorvidt de er medlem af Advokatsamfundet. Advokatsamfundet har til opgave at holde øje med de danske advokater og sikre deres kvalitet og korrekt behandling af klienter. Hvis du derfor kan se, at din mulige fremtidige advokat er medlem af Advokatsamfundet, så kan du vide dig sikker i, at de har en bestalling fra Justitsministeriet.

Nu føler du dig forhåbentligt lidt bedre klædt på til at vælge din nye advokat. Hvis du gerne vil have et bud på en, så kan du følge linket længere oppe.