Søvn er vigtigt for mennesker – især, imens man er barn

Når man snakker om sundhed, er det, de fleste tænker på, sund kost og motion. Det er helt klart en del af det, men søvn er også helt vitalt for din generelle velvære. Det er også rigtig vigtigt for børn og babyer, hvor hjernen stadig er under udvikling. Men hvordan hænger det hele sammen?

Mennesker skal sove

Mennesker har brug for at sove; det er meget simpelt. Den almene voksen skal gerne sove 8 timer i døgnet, og børn må gerne sove mere end det. Det har en stor indflydelse på vores helbred, så det er vigtigt at prioritere det. Hvis man ikke sover nok, vil det have en stor effekt på ens hverdag. Du kan risikere at få problemer med hukommelsen, og dit humør vil dale. Der vil være både fysiske og psykiske effekter, og det er ikke noget, du har lyst til at opleve. Derfor er søvn super vigtigt for dig, og det er endnu vigtigere for børn og babyer.

Babyhjernen

Du har brug for at sove, for at du kan fungere i hverdagen, og babyer skal sove, for at de kan fungere i resten af livet. Babyhjernen er nemlig i gang med en stor udvikling, hvor dele af den udvikling kun forekommer, når barnet sover. I de vågne timer modtager babyhjernen også en masse informationer og sanseindtryk, som bestemt vil være overvældende, hvis barnet ikke har fået sovet nok. Hvis din baby ikke får søvn nok, får du garanteret hælder ikke søvn nok, så det er vigtigt for jer begge, at I finder en løsning.

Tryghed for babyen

For at sørge for, at babyen sover godt og bevarer sundheden, skal vi tage et kig på, hvad babyen har brug for at sove. Det handler blandt andet meget om tryghed. Mennesker er trods alt født med et overlevelsesinstinkt, og som baby er hjernen travlt optaget af at betragte omgivelserne og lære, hvordan man er sikker. Derfor gælder det om at berolige babyen, og det kan du gøre ved at minde babyhjernen om en tid, hvor den var helt sikker. Det var den nemlig i sin mors mave, hvor hendes skridt vuggede babyen. Denne vuggende bevægelse kan gengives med god vugge, for eksempel en slyngevugge fra Zleepii.

Sundhed og søvn

Sørg for både din og babyens sundhed med gode sovevaner og trygge omgivelser. En slyngevugge kan gøre underværker for jer begge to, så I kan sove godt om natten i ro og fred. Søvn bør altid prioriteres, så I kan sikrer jeres sundhed og nyde en hverdag uden problemer. Det kan have en større effekt på dig og babyen, end du måske går og regner med, så det vil altid være indsatsen værd.