Beskyt din have mod dyrevildt med det rette hegn

Er du en af dem, som synes at din have er noget helt specielt, men er træt af gentagende indtrængen fra vilde dyr? For mange danske husejere er haven et idyllisk og fantastisk sted. Det er et sted, hvor de kan nyde familiens selskab, sjove aktiviteter og lege – og ikke mindst dyrke deres passioner.

Der kan her være tale om forskellige passioner, men en af de mest gængse, er den at holde en meget ”grøn” have, fyldt med planter og liv.

 

En grøn målskive der frister

Selvom at en grøn have fyldt med frugttræer og bærbuske for mange er en drøm, kan de hurtigt give anledning til besøg fra naturens side. Det kan give besøg fra hjorte, rådyr, harer og andre gnavere, som kan finde på at spise havens frugttræer og buske nøgne, hvilket kan efterlade smerte og frustration hos den glade haveejer.

Det er ikke alle steder, hvor sådan nogle problemer opstår ofte, for eksempel, er der mindre indtrængen fra vilde i dyr i forstæderne til storbyerne, end der er ude ved landområderne. Men uanset hvad, kan det være en tragisk og deprimerende oplevelse at få, at ens haves grønt er blevet bespist.

Heldigvis behøver du ikke at ty til voldelige midler eller magt, for at få bugt på den uvelkomne indtrængen og plyndren. Du kan nemlig opsætte særligt vildthegn, som beskyttelse til dine blomsterbede, frugttræer og bærbuske mv.

 

Indhegning til større sikkerhed

Når mange hører indhegning, tænker de straks på en fast hegnløsning, hvilket kan være lidt appellerende eller i ingens interesse, hvis de allerede har et hegn. Herunder kan hegn også være et større økonomisk investering, hvilket kan få denne løsning til at blive udelukket blandt nogle personer.

Men mere typisk end aldrig, behøver du faktisk slet ikke en fast indhegning for at drage fordel af et hegn. Du kan nemlig gøre brug af et trådhegn såsom vildthegn, hvilket er en særlig type trådhegn, som har en mindre maskstørrelse (net huller) og en større robusthed, end for eksempel et almindeligt trådhegn har.

 

Hurtig og let opsætning der egner sig perfekt til akut brug

En anden fordel ved denne løsning er, at du hurtigt og nemt kan opsætte det og afgrænse udvalgte områder eller planter. Den nemme og hurtige opsætning betyder også, at du lige så let kan tage vildthegnet ned igen, når du er færdig med at bruge det.

Du kan eksempelvis tage vildthegnet ned igen, når dine frugttræer har vokset sig større, således at de ikke længere er i en lige så stor fare for at blive bespist.

Herudover kan du bekymringsfrit bruge vildthegn til flere forskellige formål, hvor du for eksempel kan bruge det til:

  • Indhegning af frilandsdyr (grise, høns og geder)
  • Indhegne haver
  • Lave skillevægge