Positiv trend: Det bliver billigere at få en erhvervskonto

Hvis du har fulgt med i nyhederne, har du måske set de gode nyheder. Det er nu blevet endnu billigere at få en erhvervskonto i Danmark, hvis man opfylder et par betingelser. Dinero tilbyder deres kunder en billig erhvervskonto igennem Nykredit helt ned til 0 kr i oprettelse og til 99 kr om måneden – dette tilbud er meget svært at slå. De fleste kommer dog til at betale 1000 kroner i oprettelse, da deres mest populære abonnement er Dinero Pro.

 

Ovenstående nyhed er dog ikke den eneste, der har været inden for de sidste par år. Lunar begyndte også at tilbyde erhvervskonti til danske virksomheder til meget gode priser. Selv efter prisstigningen på deres erhvervskonti, kan det stadigvæk betale sig for mange mennesker at få en erhvervskonto hos dem. Dinero er dog blevet en stor konkurrent efter deres nye partnerskab med Nykredit.

 

Alt i alt er det positive nyheder for danske iværksættere, da de nu kan spare penge, når de skal have en erhvervskonto til deres virksomheder. Det er nemlig svært at have en virksomhed uden en erhvervskonto.

 

Der er meget store prisforskelle i Danmark

ErhvervskontoPris.dk skriver på deres hjemmeside, at der er meget store forskelle på de forskellige danske banker, når det kommer til deres priser. Inde på hjemmesiden kan man se, at den dyreste bank faktisk tager 5000 kr i oprettelse – et meget højt beløb, hvis vi sammenligner med Dinero og Lunar. Lunar har egentlig ikke noget oprettelsesgebyr, men man skal bare binde sig i et år. Dette kan være problematisk for visse virksomheder.

 

Man skulle egentlig tro, at priserne næsten var de samme, fordi det næsten er samme produkt. Det er jo svært for en bank at differentiere sig, hvis man ikke skal tælle kundeservice med. Fremtiden vil vise, om de andre danske banker vil følge med og ændre deres priser for at tiltrække flere danske iværksættere til at blive kunder hos dem. Det virker i hvert fald ikke til at være tilfældet lige nu.

 

Alternativet til danske banker er selvfølgelig de udenlandske banker, som tilbyder endnu bedre priser end både Dinero og Lunar. Du kan få en helt gratis erhvervskonto, hvis du opretter dig hos de populære spillere som Wise (tidligere kendt under navnet TransferWise) og Revolut (igennem Revolut Business). Der har dog altid eksisteret et problem, og det har været, at det ikke er ligetil at få disse som NemKonto. En NemKonto skal nemlig bruges, når virksomheden blandt andet skal have penge tilbage fra det offentlige. Det er dog ikke helt umuligt, da man i dag kan udfylde en blanket og sende den ind til NemKonto med posten.

 

På vegne af danske iværksættere håber vi selvfølgelig, at priserne bliver ved med at falde på erhvervskonti, så iværksætterne kan bruge pengene på noget, der gavner virksomheden direkte. Det er dog klart, at bankerne stadigvæk skal kunne tjene penge.