Oslo er et hit for kør selv-ferier blandt danskerne

Oslo er nok ikke den første destination, du tænker på, når nogen siger ”Kør selv-ferie”. Men den norske hovedstad stiger i popularitet, og det er der god grund til!

Der er to måder at køre til Oslo: Du kan tage den lange tur op gennem Sverige og videre ned gennem Norge, eller du kan tage færgen fra Danmark og have bilen med.

Det er nok ikke svært at gætte, hvad de fleste vælger.

Bilferie i Norge

Nogle tager færgen og tager deres egen bil med, andre står af uden bil og lejer én med norske plader i lufthavnen. Biludlejning i Oslo varierer i pris, men det kan give dig større frihed til at rejse ud og se mere af Norge, end du ville kunne med offentlig transport.

Find muligheder for biludlejning på https://www.autoprio.dk/da-norge-oslo-gardermoen-lufthavn-os.

Bilferie i Norge kan lade dig udforske egne, du ellers ikke ville komme hen til. Du kan booke hoteller og/eller hytter hjemmefra og rejse op til dem, selvom de ligger fjernt eller er helt isolerede.

Du får desuden større chance for at udforske naturen. Rejser du med en gruppe, kan I køre op i fjerne egne og tage på vandreture, eller I kan tage en tur langs kysten og se, hvor I ender.

Bilferie i Oslo tillader dig nemmere at komme rundt, og du er ikke afhængig af offentlig transport. Du slipper for at stresse over fremmede rejseplaner, og du kan bare gøre, som du vil!

Familieferie i Norge og Oslo

Når du rejser med familien, især med mindre børn, kan det være løsningen på et utal af problemer, når I har jeres egen bil at bruge. Du skal ikke bekymre dig om, om de larmer, sviner eller generer andre passagerer, og hvis I vil videre før tid, kan I bare gøre det.

En bil giver uafhængighed, og det er nødvendigt, når man rejser med børn. Uanset om det bare er Oslo og området deromkring, der skal udforskes, eller om der er tale om længere ture op til venner og familie i resten af landet, så giver bilen børnene en ro. Det er et fast, kendt sted, og der er ikke en masse ting, der kan overstimulere dem. De ved, hvordan bilen fungerer, og vil hurtigere falde til.

Vennegrupper, der rejser sammen, kan få større fleksibilitet og nyde godt af spontane oplevelser og møder med lokallivet, når man med bil nemt kan følge anbefalinger fra lokale!