Må du vaske bil hjemme i Helsingør Kommune?

Ja – du må gerne vaske bilen hjemme i Helsingør kommune.

Der er kun 2 ting du skal være opmærksom på:

Lokale restriktioner i lokalplanen, der kan gøre at du i dit specifikke område ikke må vaske din bil. Det er typisk i områder hvor der er kloakseparering, da du ikke kan få ledt restprodukter fra bilvasken det rigtige sted hen.

Lokale regler for dit beboelsesområde – Det kan f.eks. være at du bor i andelsbolig og at der i husordenen fremgår at der ikke må foretages bilvask på foreningens arealer.

Bedre muligheder for bilvask i Helsingør

På trods af at der er en del vaskehaller i Helsingør er der først for nyligt begyndt at åbne vaskehaller med gør det selv pladser. Det er en stor forbedring fra de traditionelle vaskehaller, da du her kan benytte præcis de produkter du ønsker, samtidig med at du sikrer en effektiv filtrering af restprodukt gennem olieudskiller mv.

Hvorfor vaske bilen selv

Ved at vaske bilen selv får du bedre inspiceret eventuelle lakfejl og begyndende rust som du kan forebygge løbende, i stedet for at det udvikler sig. Du kan sikre at alle områder på bilen bliver vasket grundigt og du eliminerer risikoen for at din bil bliver skadet af vaskehallen i form af ridser eller tryk, hvor du så efterfølgende skal kæmpe med vaskehallen og dit forsikringsselskab for at bevise hvad, der forårsager ridserne og bevise at de ikke var der i forvejen.

Sådan gør du

De mest omfattende guides til selv at vaske bilen findes på https://bilpleje-guide.dk.

Her er der guides til både den indvendige og udvendige rengøring – og du kan læse dig til artikler for hvordan du f.eks. kommer af med dårlig lugt i bilen eller hvordan du påfører en lakforsegling på din bil. Det hele er pakket ind i konkrete guides med forslag til valg af produkter som du kan benytte til at udføre opgaven.

Den typiske bilvask hjemme består af forvask af bilen med et forvaske produkt og gerne en højtryksrenser. Herefter skal du vaske bilen med 2 spands vaskesystemet – en god autoshampoo og en vaskehånd. Herefter skal bilen spules af og du er nu klar til aftørring med enten en blæser eller et mikrofiber håndklæde.

Har du ikke adgang til rindende vand kan du også sagtens vaske blien med kun en vaskespand og et polymer baseret vaskemiddel. Herved indkapsles skidtet, så du nemt kan rengøre bilen uden at du risikerer at ridse den.

Efter du har vasket bilen bør du give den en lakforsegling. Det sikrer at det er nemmere at vaske bilen næste gang og at eventuelle udefrakommende elementer sætter sig i lakforseglingen i stedet for at sætte sig på lakken på bilen.