Hvad er ratatouille?

Ratatouille er ikke bare en helt fantastisk film fra Pixar – det er også en ret fyldt med grøntsager og smag, som du nemt kan lave derhjemme. Ratatouille består af tomater og en masse rodfrugter. Hvis du husker den klassiske film, så ved du, at den her omtales som en bonderet. Og det er til dels sandt. For ratatouille består af mange grøntsager, der kan findes på den franske landside, og der er ingen kød i retten. Det betyder dog ikke, at den ikke er lækker. Læs med her for at lære, hvordan du bedst tilbereder en opskrift på hurtig ratatouille. Ét er nemlig opskriften – noget andet er tilberedelsen.

Hurtig ratatouille

Til ratatouille skal du bruge en masse friske ingredienser. For at få mest mulig smag ud, så skal du så vidt som muligt undgå tørrede krydderier. Skaf dem friske, hvis det er muligt, og forsøg at undgå at have de andre ingredienser liggende i køleskabet for længe. Tag dig god til, når du laver ratatouille, og vær grundig med ingredienserne. Tilføj gerne ekstra krydderier, men vær opmærksom på balancen. Hvis der er noget i opskriften, du ikke kan lide, så se, om du kan finde erstatninger eller supplere med de andre. Du behøver ikke en masse fine redskaber, for at kunne lave god ratatouille. Alt, du skal bruge, er egentlig en kniv, et skærebræt og evt. en hvidløgspresser – som minimum, i hvert fald.

Anden nem mad

Hvis du ikke har lyst til ratatouille, men stadig vil have noget, der er nemt og sundt, så prøv med burger lavet hjemme. De fleste tænker, at en burger er usund fast food. Men når du selv laver den, så er det mulig at holde øje med, hvad der kommer i. Du kan for eksempel selv vælge fedtprocenten i burgeren. Du kan også styre, hvor meget fedtstof, der bruges, og hvad du putter i. Du kan tilføje flere grøntsager, du godt kan lide, og holde tilbage med friture og usunde ingredienser. Du kan også prøve at lave hjemmelavet pitabrød. Det behøver ikke være brød og kolde grøntsager. Du kan lave lækkert pitabrød i ovnen ved at fylde fyld i og varme det op. Osten smelter og binder det hele sammen, og det er en lækker og hurtig ret, du faktisk kan forberede dagen inden. Skal børnene for eksempel være alene hjemme, er det nemt for dem at lave aftensmad – så længe de kan håndtere ovnen.