Historien om verdens mest kendte digitale valuta

Der går meget snak om en masse forskellige kryptovalutaer her for tiden. Disse valutaer kan også betegnes som værende digitale valutaer, da du aldrig kan have dem i hånden. Alle disse valutaer stammer dog fra én bestemt valuta, og det er kryptovalutaen bitcoin.

Mange er interesserede i bitcoin, men de ved egentlig ikke, hvem der har skabt den, og hvordan udviklingen har været siden begyndelsen i 2008. I starten blev der ikke snakket så meget om det, og i dag snakker alle om det. I dag findes der også over 11.000 forskellige kryptovalutaer, som alle findes på grund af bitcoin og opfindelsen blockchain.

Sådan blev bitcoin skabt

Bitcoin har haft lidt af en mærkelig start, fordi der var lidt af en mystik rundt om projektet, da det først blev annonceret i 2008. Projektet blev nemlig annoncering af en til dags dato anonym person eller gruppe ved navn Satoshi Nakamoto. Nakamoto annoncerede projektet ved at udgive et “paper” med titlen “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” på en mailliste for dem, der var interesserede i kryptografi. Denne udgivelse blev meget populær i de kredse, men “offentligheden” kendte ikke noget til bitcoin, indtil kryptovalutaen oplevede kæmpe kursstigninger for første gang i 2017.

I 2009 udkom bitcoin rent faktisk i form af noget software, som man kunne købe. Det var også her, at mining begyndte. Der skulle nemlig computere til at køre netværket, og disse skulle man belønne med et eller andet. Satoshi valgte, at hvis man deltog i netværket med sin computer og minere en blok, så blev man belønnet med bitcoins. Denne proces er meget populær i dag, og der er investeret mange millioner af dollars i infrastrukturen. Der er nemlig penge at tjene på bitcoin mining i dag, hvis man har det rigtige udstyr og adgang til billig strøm. Det er efter sigende ikke muligt at tjene penge på bitcoin mining i Danmark, da priserne på strøm er alt for høje i forhold til udlandet på grund af de mange gebyrer og afgifter.

Selv om mining fandt sted i et stykke tid, så var der ingen pengemæssig værdi tilknyttet til en bitcoin. Dette ændrede sig dog, da en programmør brugte 10.000 BTC på at købe 2 pizzaer. Ja, du læste rigtigt. En programmør købte 2 pizzaer for hvad der i dag svarer til mange millioner af dollars. Denne begivenhed kaldes i dag “Bitcoin Pizza Day”.

Efterfølgende historie

Valutaen var begyndt at blive anvendt lidt hist og her på diverse online fora. Kursen ramte 1.000 dollars i 2013, og så faldt den ned på omkring 300 dollars. Dette fald på 70% var et meget turbulent fald, og dette fik mange til at droppe bitcoin fuldstændigt. Efter denne episode har der været mange store stigninger og fald.

 

I dag opfører bitcoin sig på samme måde. Der er meget store stigninger, og meget store fald. Selvom mange ting har ændret sig, så har én ting ikke – og det er, at man virkelig ikke kan forudsige noget, når det kommer til kryptovalutaer.

 

Du kan læse mere om bitcoin og historier som denne på: https://vgpcapital.dk/