Guide: Disse seværdigheder skal du opleve i Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og Berlin er helt klart en af de fedeste storbyer i hele Europa. Berlin er noget helt specielt, og skal simpelthen bare opleves, hvis man ikke har lagt vejen forbi Berlin endnu. Berlin byder på et hav af historiske seværdigheder og spor fra 2. verdenskrig.

 

Berlin er en af Europas mest interessante storbyer med sin dramatiske historie, spændende kultur og smukke arkitektur. Tysklands hovedstad har været midtpunktet i den forfærdelige 2.  verdenskrig og er blevet splittet, genforenet, ødelagt og genopbygget op til flere gange.

 

Berlin er nærmest blevet et monument i sig selv og der er ingen byer i verden, der føles helt som Berlin grundet Berlins dramatiske historie. Der er ingen tvivl om at Berlin har udviklet sig til et fristed, hvor der er plads til enhver slags kultur og hvor forskelligheder mødes, og det er ogås det der gør Berlin så fantastisk og inspirerende.

 

Der findes et hav af spændende seværdigheder i Berlin og det kan hurtigt blive overvældende, hvis man aldrig har været i byen før. Heldigvis er der råd for det, og vi giver dig de bedste bud på de mest relevante seværdigheder at se i Berlin.

 

 

Dette skal du opleve i Berlin

 

Der findes masser af oversigter over top 10 seværdigheder i Berlin, som du skal opleve. Her er nogle af de bedste af seværdighederne.

 

Berliner Dom

 

Berliner Dom ligger på Museumsøen og er den største, smukkeste og mest fredfyldte domkirke i Berlin. Den første kirke på grunden blev oprindeligt opført som en hofkirke tilbage i 1443 og blev senere brugt af slægten Hohenzollern, der blev Preussens kongehus. Den nuværende kirke stod først færdig i 1905 og er dermed en forholdsvis ny domkirke. Kirken blev desværre tæppebombet under 2. Verdenskrig og blev meget beskadiget. Det var først i 1993 at kirken endelig kunne bruges igen. Den stod dog først helt færdig i 2002, og den er især interessant at besøge, hvis man er interesseret i 2. verdenskrig.

 

Brandenburger Tor

 

Brandenburger Tor skal bare besøge, når man er i Berlin. Brandenburger Tor er den sidste bevarede byport i Berlin, der oprindeligt havde 18 byporte langs den gamle toldmur. Den gamle byport har været Berlins vartegn i mere end 200 år og har både overlevet 2. verdenskrig og Den Kolde Krig, hvilket også gør seværdigheden helt speciel.

 

Checkpoint Charlie

 

Checkpoint Charlie var engang den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin. Den var placeret lige på grænsen mellem den sovjetiske og amerikanske sektor, hvilket gjorde atmosfæren meget anspændt.

 

I dag er Checkpoint Charlie en af de vigtigste must-see seværdigheder i Berlin og besøges af turister fra hele verden. Du kan dog kun se en kopi af den originale barak på stedet. Den originale barak er blevet forflyttet og udstilles i dag på Alliierten Museum.