Danskerne investerer som aldrig før

I artiklen med overskiften “Danskerne handler danske aktier som aldrig før” skriver Finans.dk, at danskerne har foretaget næsten 400.000 aktiehandler i januar 2021. Dette slog den tidligere rekord i marts 2020. Der kan være mange grunde til dette, og et par af dem er, at folk har kedet sig meget under nedlukningen samt de negative renter.

Aktiehandel står dog ikke for alle investeringer i Danmark, og det er heller ikke muligt at holde øje med antallet af andre investeringer på samme måde som ved aktier. Rigtig mange danskere er også begyndt at investere i kryptovalutaer. Disse har haft en kæmpe stigning i løbet af det sidste år. Ingen ved, om det vil fortsætte. Dette stopper dog ikke danskerne for fortsat at investere i kryptovalutaer. De mest populære kryptovalutaer blandt danskerne i skrivende stund er Bitcoin (forkortet BTC), Ethereum (forkortet ETH og kaldes også Ether) samt Doge Coin (forkortet DOGE).

 

Du kan læse om, hvordan man køber Ethereum her.

 

Når man investerer i digitale valutaer eller såkaldte kryptovalutaer, så tager man en meget stor risiko. Denne risiko kommer til udtryk på forskellige måder. For det første, så er der en risiko for at kursen på den pågældende valuta kan gå meget op eller ned på meget kort tid. Det er ikke unormalt, at man ser bevægelser på 10-20% procent op eller ned på en dag eller et par timer. Dette skal man vænne sig til, hvis man ønsker at investere i kryptovaluta. Hvis du tjekker hvad kursen på Bitcoin er lige nu, så vil du kunne se, at den nok har ændret sig meget siden sidst du kiggede.

 

En anden form for risiko er, at man handler på en børs eller platform, og dine investerede penge er ikke beskyttet på samme måde som de er andre steder. Dette skal man være særlig opmærksom på, og der er en del advarsler om dette på siderne for de forskellige børser.

 

En tredje form for risiko er egentlig en forlængelse af den forrige. Der er en risiko for at du mister dine penge på grund af hackerangreb på den pågældende kryptobørs eller dig selv. Du kan beskytte dig selv mod hackerangreb mod kryptobørser ved selv at opbevare din kryptovaluta. Dette kan du gøre ved at anskaffe dig en såkaldt wallet. Der findes en del forskellige, men hvis du ikke vælger en hardware wallet, introducerer du en fjerde risiko – nemlig hackerangreb på dig selv (igen).

 

For at undgå den sidstnævnte risiko, bør du købe en hardware wallet til Bitcoin eller Ethereum. Den bedste og mest populære wallet er en Ledger Nano S, som du kan købe på internettet. Enheden er relativt billig, og det kan nærmest altid betale sig at købe en. Dette gør sig specielt gældende, hvis du vil købe meget kryptovaluta.