Danskerne bruger penge på haven som aldrig før

Aldrig før har så mange mennesker brugt penge på deres haver som i år. Godt hjulpet på vej af coronakrisen og de indefrosne feriepenge, som blev udbetalt over flere omgange.

Det satte gang i hjulene og skabte øget trafik i både byggemarkeder og havecentre.

Specielt uderummene er noget af det danskerne har kastet sig over i de tidlige måneder af året. Der bygges terrasser, udestuer, havestuer, anlægges haver og meget mere ligesom der bliver lavet søer, springvand og bygget store blomsterkummer.

Men det er ikke kun haveejerne der bruge penge på uderummet – og folk med altaner har i år brugt rigtig mange penge.

Det kan være på havemøbler, gulv eller rækværket på altanen som er blevet fornyet eller erstattet af noget mere nyt og moderne. Den store stigning i altaner har i den grad gjort at især byboere i de store byer har fået mulighed for at komme mere ud og nyde solen.

Derfor er salget af byggematerialer også eksploderet siden 11. marts 2020, hvor Statministeren første gang lukkede Danmark ned og sendte størstedelen af danskerne hjem.

Samtidig skete der et skifte i vejret, så solen kom frem og det hele begyndte at lugte lidt af sommer. Det var startskuddet til et boom hos byggemarkeder og plantecentre, der efterfølgende stort set ikke har haft en pause. Folk har valfartet til disse butikker for at få indkøbt materialer, så de har kunne realisere deres boligdrømme.

Men det er ikke kun byggebranchen der har oplevet et boom – også producenter af elektronik såsom højttalere til udendørs brug har oplevet en efterspørgsel og har haft svært ved at følge med.

Indretmedlyd.dk har man især set en stor interesse for at trække den gode lyd med ud i haven. For folk har vænnet sig til at lytte til musik indendørs i alle rum (sågar på toilettet) og nu er turen kommet til haven, hvor man også vil have musik. Og fremfor at slæbe en bluetooth højttaler med udenfor vælge mange at få installeret indbygningshøjttalere, der kan tåle vejr og vind.

Det er en lidt dyrere løsning men samtidig en utrolig holdbar og effektiv løsning.

Så corona krisen har ikke kun bragt noget skidt med sig. Det har i den grad også givet et kærkomment boost til andre brancher og folk har fået mere tid sammen derhjemme med børnen, der ikke kunne komme i skole på grund af coronaen. Hjemme undervisning blev en del af hverdagen ligesom de voksne måtte vænne sig til afdelingsmøder og fredagshygge på Zoom eller Teams.