Covid19: Sådan har danskernes gæld udviklet sig siden marts 2020

Danskerne har i løbet af det sidste år lånt mere end nogensinde før. Det skyldes hovedsageligt kedsomhed, og at danskerne har fået en masse projekter, som de har lånt penge til. Eksempelvis er der en masse der har fået nye hobbyprojekter, og er begyndt at bygge alt fra udestuer til carporte. Grundene til at danskernes højere forbrug er mange, men faktisk er der blevet lånt 1,7 mia. kroner mere i 2020 end i 2019, der er er altså tale om en væsentlig stigning. i 2020 var de danskes borgeres gæld på 10,4 mia., hvilket er 1,7 mia. højere end 2019. gælden er med andre ord steget med over 10 procent. Hvis du er en af dem der overvejer at låne, så kan du læse et par tips, og her finder du endnu mere information.

Sådan får du det bedste lån

Inden du optager et lån, er det vigtigt at du overvejer hvor du vil tage det henne. Du bør så vidt det er muligt undgå kviklån sider, men hvis det ikke er muligt at undgå disse, så bør du først og fremmest være opmærksom på renten. Du skal aldrig tage det første og bedste tilbud, når det kommer til kviklån. Der er nemlig rigtig mange penge at spare, hvis du finder et lån med en lav rente. Ofte er renten på kviklån omkring 7% årligt, men dette kan være meget højere. Det er derfor vigtigt, at du leder lidt efter et godt tilbud, inden du tager lånet.

Derudover er det også vigtigt, at du laver en plan for, hvordan du vil betale lånet af. Det er vigtigt, at du har en fast indtægt, så du kan betale lånet af. Ellers risikerer du, at skulle betale meget mere end du regnede med i første omgang.

Generelt skal du altid låne gennem din bank hvis det er muligt, og hvis ikke bør du overveje, om det du vil låne til ikke kan vente.