Ambulant misbrugsbehandling på Sjælland

Der er mange forskellige forestillinger om, hvornår man lider af et stofmisbrug, pillemisbrug eller alkoholisme. Ordet alkoholiker, stofmisbruger er desværre også meget tabubelagt, langt de fleste steder.

 

Når man taler om alkoholisme, misbrug eller afhængighed har det faktisk intet at gøre med boligforhold, titel, status, økonomi, parforhold, uddannelse, mm. Det har faktisk heller ikke særlig meget af gøre med, hvor meget man drikker, eller hvornår man drikker.

 

De nærmeste ved som regel når der er et misbrug

 

Langt de fleste misbrugere der findes og som vælger at få behandling er “ganske almindelige mennesker” med arbejde, familie, venner, bolig, mm. De har på mange måder et ”helt almindeligt liv” og set udefra kan det godt være svært at spotte eller opdage at personen har et stofmisbrug eller et alkoholmisbrug. Men for dem som er tæt på misbrugeren, er der som regel ingen tvivl og de ved det ofte lang tid før misbrugeren selv erkender at der er et stof- eller alkoholproblem.

 

De negative konsekvenser ved et misbrug

 

Det som det handler om, er de negative konsekvenser ens drikkeri eller misbrug medfører og hvordan det påvirker en selv og sine nærmeste. Som misbruger, alkoholiker eller afhængig har man en sygdom, der gør at man fortsætter drikkeriet trods alle disse negative konsekvenser. Det er en anerkendt sygdom af WHO.

 

“Oplever du negative konsekvenser ved dit drikkeri bør du tage kontakt til et misbrugscenter og se om du har behov for hjælp!”

 

Få professionel hjælp til et misbrug

A Misbrugsbehandling tilbyder en privat og 100% anonym behandling af misbrug. De registrerer ikke nogen steder og de har designet et effektivt og gennemtestet behandlingsprogram mod misbrug, der giver dig de bedste muligheder, til et liv uden misbrug og alle de negative konsekvenser fra alkohol, stoffer eller medicin. Det hele foregår udenfor normal arbejdstid og du kan derfor bo hjemme og fortsat passe dit arbejde. Hvilket kan have en stor positiv effekt på behandlingsprognosen.

 

Deres behandling af misbrug er et intensivt behandlingsforløb som kun tager 6 til 7 uger med primær behandling, efterfulgt af 12 måneders efterbehandling. Gennem behandlingsforløbet vil der blive tilbudt en familiesamtale og familiekursus for de pårørende.  Læs meget mere her.

 

Et misbrug vil aldrig gå over af sig selv og det er vigtigt at få hjælp og rådgivning. Et misbrug har nemlig konsekvenser for hele familien og især børnene bliver hårdt ramt her. Mange børn som kommer fra misbrugsfamilier, lever med negative konsekvenser fra misbruget og opvæksten, resten af livet.

”Der er ingen skam i at finde ud af at man har et misbrug, men det er en skam ikke at gøre noget ved det”

At bede om hjælp er også at klare det selv og man kan ikke komme ud af misbruget alene, der er behov for hjælp. Det er altid bedst at få professionelt råd og vejledning til at tage de rigtige beslutninger.