A MacBook with lines of code on its screen on a busy desk

Software virksomhed overvejer at flytte til Helsingør

Helsingørs mangeårige indsats for at lave et godt erhvervsklima kan være ved at børe frugt. 

Virksomheden  Dynamics Property, der er førende inden for den Microsoft baserede teknologiplatform Dynamics 365, har været i overvejelse virksomheden skulle flytte til Helsingør. 

 Indtil videre er beslutningen dog blevet sat på ”hold”, men det skyldes bestemt ikke Helsingør kommunes indsats. 

Virksomheden beskriver følgende forhold som positive, dvs. trækker i retning af at bosætte sig i Helsingør, og her refereres specielt til DI’s Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse:

En høj erhvervsvenlighed på tværs af områder og emner. Helsingør opnåede en score på 90 ud af 100 i 2021, hvilket er en positiv indikator, men der er stadig plads til forbedringer.

Virksomhederne er afhængige af et godt vejnet og en velfungerende kollektiv trafik. Helsingør scorer 55 ud af 100 i denne kategori, hvilket indikerer, at der er udfordringer med infrastrukturen og transportmulighederne, men for en software virksomhed er dette ikke en udfordring. Rigtig meget arbejde foregår fra distancen, via fjernopkoblinger og derfor er den IT-infrastruktur tilstand vigtigere og her ringer klokkerne helt i top for Helsingør.  

Det at kommunen ligger tæt på Sverige er også vigtigt for Dynamics Property,  da det ville være oplagt at lave et markedsfremstød på det svenske marked. 

Processerne omkring ejendomsadministration i Sverige passer meget godt til de danske. 

Kommunal sagsbehandling: Virksomhederne vurderer kommunens sagsbehandlingsevne. Helsingør scorer 75 ud af 100, hvilket er en positiv indikator, men det er ikke så vigtigt for en virksomhed der beskæftiger sig med softwareudvikling.

Helsingør gør også en god figur, hvad angår grøn byudvikling, dvs. der er muligheder for at styrke grønne initiativer og bæredygtig udvikling.

Samlet set er der plads til forbedringer i Helsingørs erhvervsklima, men kommunen arbejder på at skabe bedre vilkår for virksomhederne, og det tæller godt med når Dynamics Property skal overveje sine planer for fremtiden.

 

Microsoft ville ligge tæt ved

Pt. er virksomheden bosat i Århus og ved at flytte til Helsingør kommer virksomheden også tættere på Microsoft. Det giver en fysisk nærhed som potentielt kunne lette mange arbejdsgange, der i dag læses via portaler.

Kundegrundlaget ligger pt. jævnt fordelt ud over Danmark, men København er jo en stor ejendomsmasse og det giver også værdi. 

 

Forbliver indtil videre i Århus

 

Selv om Helsingør har mange gode tilbud til erhvervslivet, gør nærheden til universitetsmiljøet at software virksomheden indtil videre forbliver hvor den er, nemlig i Århus N. Tæt på de unge studerende og et innovativt forskningsmiljø.