white and red strawberry cake

Lagkager med frugt

Tre lækre opskrifter på lagkager med jordbær, banan og citron

Jordbærlagkage

  • Ingredienser:
  • 3 lagkagebunde
  • 5 dl piskefløde
  • 500 g jordbær
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

  • Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
  • Skyl og skær jordbærrene i mindre stykker. Gem nogle hele jordbær til pynt.
  • Kom flormelis, vaniljesukker, majsstivelse og vand i en gryde og kog det op under omrøring.
  • Tilsæt jordbærstykkerne og lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner til en kompot.
  • Lad kompotten køle af.
  • Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af kompotten over den.
  • Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af kompotten over den.
  • Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
  • Pynt kagen med hele jordbær og sæt den på køl indtil servering.

Bananlagkage

  • Ingredienser:
  • 3 glutenfrie lagkagebunde
  • 5 dl piskefløde
  • 4 bananer
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

  • Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
  • Skær bananerne i skiver. Gem nogle skiver til pynt.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Smelt smørret i en lille gryde og rør flormelis og vaniljesukker i.
  • Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af bananskiverne over den.
  • Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af bananskiverne over den.
  • Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
  • Hæld den smeltede chokolade over kagen i et tyndt lag.
  • Pynt kagen med bananskiver og dryp lidt af smørblandingen over dem.
  • Sæt kagen på køl indtil servering.

Citronlagkage

  • Ingredienser:
  • 3 lagkagebunde
  • 5 dl piskefløde
  • 2 citroner
  • 200 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

  • Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
  • Skyl og riv skallen af citronerne. Pres saften ud af dem.
  • Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det sammen til en glat creme.
  • Kom citronsaft, majsstivelse og vand i en gryde og kog det op under omrøring.
  • Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner til en gelé.
  • Lad geléen køle af.
  • Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af flødeostcremen over den.
  • Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af flødeostcremen over den.
  • Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
  • Pynt kagen med citrongelé og sæt den på køl indtil servering.