Tænk sikkerhed ind i dit byggeri

Inden du går i gang med et byggeri, er det vigtigt at huske at tænke sikkerhed ind i processen. Der er nogle aspekter, som mange glemmer, når de bygger, og det kan være en af dem. Har du tænkt over sikkerheden, når det kommer til de folk, der skal arbejde på dit tag? Tag højde for de risici, som kan være involveret, når man skal arbejde så højt op. Sørg for at alle er godt udstyret og klar over risikoen for fald og ulykker, så alle kan færdes trygt. Med det rigtige udstyr og den rette viden er dit byggeri godt på vej til at blive et sikkert sted at være.

Arbejde på taget kan gøres sikkert

Undgå ulykker på dit tag – få faldsikring! Faldsikring tag er forskellige produkter, der sikrer, at du kan bevæge dig sikkert på taget. Det kan f.eks. være ekstra ting at holde fast i, ekstra hegn eller andet. Du kan også investere i et beskyttelsessæt til dig selv, hvis du skal op og arbejde på taget. Det kan være glat, og derfor er det en god idé at være forberedt på de farlige vilkår, som kan opstå. Find det helt rette faldsikringsprodukt til dit tag på nettet – og undgå ulykker!

Tag ikke chancer – giv alle de bedste arbejdsvilkår! 

Det er alle pengene værd, at du kan gå i gang med dit byggeprojekt med ro i maven. Det er ikke en sjov oplevelse, hvis der sker nogen, der kommer til skade under byggeriet. Og det kan også være, at du selv eller din familie skal arbejde på taget. Derfor er det vigtigt at sikre, at alle får de bedste arbejdsvilkår. Uanset om det er familie eller venner, der skal hjælpe dig eller om du har hyret nogle til det, er det vigtigt, at der er sikkerhed for dem, når de arbejder for dig. På den måde sikrer du et godt og trygt miljø for alle involverede.

Gør byggeriet sikker med korrekt faldsikring

Faldsikring er mere vigtig på arbejdspladsen end nogensinde før. Faldulykker på arbejdspladsen er en af de mest almindelige arbejdsskader i Danmark, hvor op til 12.000 ulykker registreres hvert år i kategorien faldulykker. På trods af at langt fra alle faldulykker er alvorlige, har fald fra højden ofte alvorlige skader, der kan medføre varige mén, invaliditet og i værste tilfælde endda dødsfald. Dette gør faldsikring til en afgørende faktor for arbejdspladsers sikkerhed.

Ved at anvende den korrekte viden om faldsikring samt det rette faldsikringsudstyr, kan man forebygge og endda helt undgå flere faldskader. Det er derfor afgørende at alle arbejdspladser har de nødvendige værktøjer og evner til at sikre, at alle der arbejder i højden, får den rette faldsikring.

Lovgivningen omkring faldsikring

Lovgivningen omkring faldsikring kræver, at faldsikringsudstyr skal anvendes, hvis arbejde i højden ikke kan planlægges, tilrettelægges eller udføres forsvarligt med kollektiv sikring mod nedstyrtning. Det er til enhver tid arbejdsgiveren, der har ansvaret for at vurdere, hvornår det er nødvendigt at bruge faldsikringsudstyr. 

Brugeren skal oplæres tilstrækkeligt i anvendelsen af faldsikringsudstyret og jævnligt trænes i at bruge det. Det gælder også instruktioner i ”redning” efter et eventuelt fald med faldsikringsudstyret. Faldsikringsudstyret der anvendes skal være CE mærket og godkendt efter EU standarder. Det skal gennemgås efter producentens forskrifter mindst en gang årligt og kasseres eller repareres efter behov. Endvidere må udstyret ikke benyttes, hvis det tidligere har været i brug i forbindelse med en redningsaktion.