Salmevalg til en religiøs begravelse eller bisættelse

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange salmer, som er egnede til en religiøs begravelse eller bisættelse. Den indiskutabelt mest populære salme til netop den lejlighed er “Altid frejdig når du går”, som lige nu er salme nummer 784. Den handler selvfølgelig om Gud, men egentlig er temaet mindst lige så meget trofasthed og håb. Om at leve for det, der virkelig betyder noget. Netop det budskab kan bringe trøst til dem, der sørger over tabet af en elsket. Når du arrangerer en begravelse i samarbejde med din lokale bedemand i Helsingør, kan hun naturligvis hjælpe dig med at finde præcis den salme i salmebogen, som det adøde familiemedlem eller ven ville have elsket og måske også satte pris på, da han eller hun stadivæk var i live.

Tag hensyn til den afdødes tro eller ønsker, når du vælger salmer

Det er meget vigtigt at tage hensyn til den afdødes tro eller ønsker i forbindelse med valg af salmer til begravelses- eller bisættelsesceremonien. Det skyldes, at musikken tit kommer til at fylde meget og vil fremstå som den sidste hilsen til personen. Når du senere hører salmerne fra en begravelse, vil du sandsynligvis mindes personen, og det er en fin gave til vedkommendes familie og venner. Hvis du står for at vælge salmer, kan du overveje at lave en liste over mulige salmer, som du derefter kan diskutere med resten familien for at finde frem til den helt rigtige.

Salmer der er specielt egnede til at mindes

Der findes et utal af smukke salmer i den danske salmebog – og der er helt sikkert også én til netop den begravelse eller bisættelse, du skal afholde for din elskede afdøde. Er det et ældre menneske, vil nummer 729, “Nu falmer skoven trindt om land” være oplagt. Den handler nemlig om livets efterår, og også om den troendes håb på det evige liv.

Skal fokus være positive aspekter af livet, når du vælger en salme?

Hvis du ønsker at fokusere på de positive aspekter af livet, og derfor søger efter salmer som har et positivt budskab, så er det dit valg. Du skal bare huske på, at sange også kan åbne op for svære samtaler. Derfor er det måske endnu mere vigtigt at turde vælge salmer om livets skyggesider: død, sorg og håbløshed. Gennem sangen kan du og de andre efterladte måske finde hinanden og et fælles sprog for jeres følelser.

Der findes et utal af salmer som kan passes til en religiøs begravelse eller bisættelse. Det er vigtigt at vælge en salme, der passer til den afdødes tro og personlighed, og det kan være godt at spørge familien til råds om hvilken salme der skal bruges.