Har du hørt om den grønne omstilling?

Bevidstheden om grøn dannelse

Mange er ikke helt bevidste om, hvor vigtigt det er at gå frem imod den grønne omstilling. Det er overordentligt vigtigt. Hvis man ikke allerede lever miljøvenligt, kræver det en livsstilsændring.

Hvordan kan du da ændre din livsstil, så den bliver mere grøn og peger frem mod det ønskede bæredygtige og CO2 neutrale samfund? Ja, man kan starte med at ændre på sine forbrugsvaner. Bambus sokker og bambus strømper er et godt alternativ til de mere sædvanlige bomuldssokker og strømper. Bambussokker er nemlig meget miljøvenlige og er desuden særdeles åndbare med et materiale, der har en kølende effekt på fødderne. Det kan du finde herinde på den grønne markedsplads.

Dette er blot en del af den grønne dannelsesrejse, og det er vigtigt at gøre sig bevidst, at der er meget at lære, hvorfor man kan tale om en egentlig grøn dannelse på linje med den klassiske og den digitale dannelse. Det er en rejse mod en bedre og mere bæredygtig verden, for vores liv på kloden er i fare.

Kan vi se de nye skove for bare træer?

Der er så meget, man kan gå efter i livet, men et af de ædleste ting er vel det at gå efter noget, som gavner fællesskabet, ikke bare af os som art, menneskeracen, Homo sapiens, men af hele planeten som helhed; mennesker, dyr, planter, mineraler, luftarter, planeten, atmosfæren og alt, hvad der har med os at gøre.

Vi må plante nye skove, både i fysisk forstand, men også i billedlig forstand, for vi må omstille os mentalt for at gå ind på den vej, som hedder grøn omstilling. Derfor må man begynde at tale om grøn dannelse. Det er man også så småt begyndt at gøre rundt omkring, men det må gøres i endnu større stil. Folkeskolerne og gymnasierne må på banen, og undervisningsministeriet. Den digitale dannelse er kommet på pensum, og nu er det tid til, at den grønne dannelse får en fast og forankret plads i pensum i hele det danske uddannelsessystem.

Fem gode råd til dig, som er gerne vil den grønne omstilling

  1. Stop med at flyve! Det er vigtigt, at vi stopper med at flyve.
  2. Spis mindre kød, eller bliv slet og ret vegetar eller sågar veganer. Det betyder noget for verdens samlede CO2 udslip, at vi holder op med at producere så meget kød. Måske kan du se dokumentarfilmen “Cowspiracy” for at få inspiration og motivation til at ændre dine spisevaner, så du spiser og drikker færre og måske endda ingen kød- og mælkeprodukter.
  3. begynd at ændre dine forbrugsvaner mod indkøb af flere miljøvenlige produkter.
  4. Spis økologisk og handl økologisk.
  5. Lær om grøn dannelse. Bliv bevidst om, hvordan du kan bruge din viden om miljøbevidsthed og grøn omstilling i din hverdag.