Har du hørt om Caminoen i Helsingør? Læs om den her

Det danske folkefærd er vilde med at vandre. Vidste du, at den verdensberømte Camino også er at finde i Helsingør? Ellers bringer vi dig nyheden i dag. Faktisk kan du finde den nordsjællandske Caminos udspring ved Helsingør station. Du skal bare kigge efter muslingeskallen.

 

Caminoen er kendetegnet ved en gul muslingeskal, hvor man herefter følger Caminoens symbol og de velkendte gule pile. Leder du efter en Camino, hvor du ikke behøver at tage helt til Spanien? Så kan du prøve kræfter af med ruten fra Helsingør til Esrum.

 

26 kilometer: Fra Helsingør til Esrum

Hvis du starter fra Muslingeskallen ved Helsingør station, går der cirka 10 kilometer før du rammer Sankt Jakobs Kapel, der var en kirke, der lå ved Lille Gurre Sø. Selvom mange ikke ved det, så er der er en stor sammenhæng mellem Sankt Jakob og Caminoen. Pilgirmsnetværket Camino de Santiago, der ellers er mest kendt for sin rute i Spanien, bliver ofte på dansk kaldet for Jakobsvejen.

 

Sankt Jakob er også kendt som værende en af Jesus 12 disciple. Derfor er dette punkt fremhævet på denne danske camino rute. Hvis du er interesseret i at vandre mere end de 26 kilometer fra Helsingør til Esrum, så findes der over 900 kilometer lange og afmærket ruter fordelt i Danmark. Skal du ud at vandre på¨disse lange distancer, så kan det være en god idé at finde noget outdoor udstyr i høj kvalitet. Hvis du følger linket kan du finde vandreudstyr fra nogle af de bedste outdoor butikker i Danmark.

 

Vi er stadig igang med at undersøge de forskellige camino ruter i Nordsjælland. Nogle af dem vi også kan anbefale er fra Hillerød til Ballerup, samt fra Ballerup til Roskilde.

 

Der er altså rig mulighed for at komme ud at vandre uden, at du skal tage hele vejen til Spanien. Vælger du at vandre ruten fra Helsingør til Roskilde, kan du altså få ikke mindre end 110 kilometer i benene.

 

Skal du ud på Caminoen, der starter ved Helsingør? Så kan du blandt andet opleve et kendte Kronborg Slot på vejen. Derud kommer der en masse hyggelige caféer og restauranter, hvis du ligesom os, godt kan lide at få tanket lidt ekstra op, når man er ude på vejen.

Kæmpe anbefaling her fra redaktionen, og vi takker rigtig mange gange fordi du ville læse med. Buen Camino!