Den moderne sauna er et wellness-mirakel – helt uden vand i luften

Mange ynder at svinge forbi saunaen, når de en sjælden gang imellem frekventerer svømmehallen. Nogen nyder saunaens varme efter en kold dukkert i den lokale vinterbadeklub. Fælles er den positive følelse af velvære, som skyller ned over én.

Mange er dog også af den opfattelse, at varmen i sig selv gør noget dejligt ved ens krop, men faktisk kunne man godt have været den tunge og ekstremt fugtige luft foruden. Så hvad med en tur i en sauna, der gør alle de gode ting ved din krop, som du stræber efter, men helt uden den klæbrige og klamme luft?

Faktisk er det ikke blot ønsketænkning. Et nyt redskab i den efterhånden omfangsrige wellness-værktøjskasse er nemlig en infrarød sauna. Ja, det er slet ikke så langt fra din association om de infrarøde lamper, der sidder over udendørs på den lokale café, så kunderne kan holde varmen en kølig sommeraften.

Seancen finder sted i en kabine – ganske tør i øvrigt – hvor du kan sætte dig behageligt til rette, og nyde de infrarøde elektromagnetiske bølger, der vil gøre en masse gode ting for din krop. Behandling i en infrarød sauna tilbydes hos Shaping Studio, der har til huse i Randers og Egå.

En behandling i en infrarød sauna kan tage op til 45 minutter, og uden pause vil du opleve hvordan varmen kommer til dig indefra. Imens kan du nyde tonerne af den afslappende meditationsmusik, så også dit sind opnår den maksimale afslapning.

Af sundhedsfremmende effekter ved at modtage behandling i en infrarød sauna er der ikke så få. Hvad enten det er fibromyalgi, psoriasis, slid- eller leddegigt, kronisk træthedssyndrom, vinterdepression eller overvægt du ønsker behandlet, vil du få gavnlige effekter af den infrarøde behandling. Ja, blot for at nævne nogle af de tilstande, som behandlingen kan afhjælpe.

Konkret vil en tur i den infrarøde sauna øge din udskillelse af affaldsstoffer, da dine hudporer åbner sig og lader toksinerne i din krop slippe ud. Det er godt for både immunforsvar, organer og sågar dit blod. Men fordelene slutter ikke her.

For også din fedtforbrænding og dit stofskifte drager fordel af de usynlige bølger, der rammer din krop. Faktisk vil du i løbet af en halv time kunne forbrænde helt op til 600 kalorier. Det svarer altså til noget nær en times løb, blot helt uden at du bliver forpustet eller belaster dine led.

Hvis ikke du er så meget til den helt stille og ensomme behandling, men gerne vil være social samtidigt, er den infrarøde sauna hos Shaping Studio heldigvis indrettet så to personer ad gangen kan modtage behandlingen. Derfor er det altså oplagt at tage kæresten, kammesjukken eller en anden god bekendt med.