Anti-aldringshemmeligheder afsløret

Der er intet som en god hudplejerutine og en fantastisk hårdag for at få dig til at føle dig godt tilpas. Men hvad sker der med din hud og dit hår, når du bliver ældre? Desværre får de et andet udseende. De naturlige olier, der holder din hud hydreret og beskyttet og dit hår skinnende og sundt udseende begynder at forsvinde. Du kan også opleve, at din hud bliver mere tør, mere følsom og mere udsat for rynker og alderspletter. Dit hår kan begynde at blive tyndt og blive tørt og skørt. Hvorfor kan du spørge?

Videnskaben bag det

Når du bliver ældre, bliver din hud tyndere og mindre elastisk. Det betyder, at det ikke klikker tilbage på plads så hurtigt efter at være blevet strakt, og det er mere tilbøjeligt til at udvikle rynker og linjer. Aldring kan også få din hud til at tørre ud, hvilket gør den mere udsat for revner og pletter.

Dit hår ændrer sig også, når du bliver ældre. Diameteren på hvert hårstrå falder, hvilket betyder, at dit hår bliver finere og mindre voluminøst.

Sådan bekæmper du det

På trods af disse ændringer er der dog ting, du kan gøre for at holde din hud og hår ser ungt og sundt ud. En god hudplejerutine er afgørende, ligesom at spise en sund kost rig på antioxidanter. Du kan også bruge specialprodukter designet til ældre hud, såsom anti-rynkecremer og øjencremer.

For dit hår er det vigtigt at bruge shampoo og balsam af god kvalitet. Du bør også undgå at bruge alt for varme stylingværktøjer, som kan beskadige dine hårstrå og føre til krus og spaltede spidser.

Undervurder ikke kraften i korrekt ernæring samt daglig pleje. Sørg for at drikke rigeligt med vand og spis mad, der er højt i antioxidanter og vitamin A, C og E, som hjælper med at beskytte din hud mod skader. Spis masser af frugt og grøntsager, magre proteiner, fuldkorn og sundt fedt. Wellvita.dk tilbyder en lang række produkter designet til at hjælpe med dit problem.

Derudover skal du sørge for at pleje din hud og dit hår regelmæssigt ved hjælp af de passende produkter. Brug en blid rengøringsmiddel til at vaske dit ansigt hver morgen og aften; undgå hård skrubning eller overvask, som kan fjerne de naturlige olier, der beskytter din hud. Brug en balsam eller en hårmaske efter hvert brusebad for at holde dit hår hydreret;

Din hud og hår ændrer sig, efterhånden som du bliver ældre – dette er en uundgåelig kendsgerning i livet. Men det betyder ikke, at du ikke kan investere i produkter, der hjælper dig med at holde din hud og dit hår til at se bedst muligt ud.