people walking near ferries wheel

Populære byer i Holland og Belgien

 

Populære byer i Holland

Amsterdam

Amsterdam er kendt for sine smukke kanaler, historiske bygninger og rige kulturarv. Byen byder på ikoniske seværdigheder som Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Anne Franks hus. Desuden er Amsterdam berømt for sine cykelvenlige gader og livlige natteliv.

Rotterdam

Rotterdam er en moderne og innovativ by, der er kendt for sin banebrydende arkitektur og en af de største havne i verden. Byen byder på interessante museer som Boijmans Van Beuningen og den futuristiske Markthal.

Haag (Den Haag)

Haag er hjemsted for den hollandske regering og den internationale domstol. Byen har en elegant atmosfære med brede boulevarder, smukke parker og den historiske Binnenhof. Museet Mauritshuis huser berømte værker som Vermeers “Pige med perleørering”.

Utrecht

Utrecht er en charmerende by med en unik, to-lags kanalstruktur og en rig middelalderhistorie. Byens centrum er fyldt med hyggelige caféer, butikker og det imponerende Domtårn, som giver en fantastisk udsigt over byen.

Læs mere om: De 10 mest besøgte byer i Holland

Mad i Holland

Stroopwafels

Stroopwafels er tynde vafler fyldt med sirup, der ofte nydes med kaffe eller te. De er en populær sød snack, som findes på markeder og i supermarkeder over hele Holland.

Poffertjes

Poffertjes er små, fluffy pandekager serveret med smør og flormelis. De er en populær gademad og serveres ofte ved markeder og festivaler.

Haring

Rå sild, ofte serveret med løg og syltede agurker, er en traditionel hollandsk delikatesse. Det er almindeligt at spise haring direkte fra fiskehandleren.

Populære byer i Belgien

Bruxelles (Brussel)

Bruxelles, hovedstaden i Belgien og EU’s administrative centrum, er kendt for sin smukke Grand Place, Atomium og et rigt udvalg af museer. Byen er også berømt for sin gastronomi, herunder chokolade og øl.

Brugge (Bruges)

Brugge er ofte omtalt som “Nordens Venedig” på grund af sine maleriske kanaler og velbevarede middelalderbygninger. Byen er ideel til en romantisk udflugt med sine brostensbelagte gader og historiske seværdigheder som Belfort-tårnet og Begijnhof.

Gent (Ghent)

Gent kombinerer en rig historie med en livlig studentertilværelse, hvilket giver en dynamisk atmosfære. Byen er kendt for Gravensteen-slottet, Saint Bavo-katedralen og det imponerende altertavle “Lammets Tilbedelse”.

Antwerpen (Antwerp)

Antwerpen er en stor havneby med en betydelig kunsthistorisk arv. Byen er hjemsted for den berømte kunstner Peter Paul Rubens, og Rubenshuis er et populært museum. Derudover er Antwerpen kendt for sine diamanthandlere og modeindustri.

Læs mere om: De 5 mest besøgte byer i Belgien

Mad i Belgien

Moules-frites

Moules-frites (muslinger og pommes frites) er en klassisk belgisk ret. Muslingerne dampes i en bouillon med hvidvin, hvidløg og urter, og serveres med sprøde pommes frites.

Belgiske vafler

Belgiske vafler kommer i to hovedvarianter: Bruxelles-vafler, der er lette og sprøde, og Liège-vafler, der er tættere og sødere med karameliserede sukkerstykker. De serveres ofte med flødeskum, frugt eller chokolade.

Stoofvlees

Stoofvlees er en traditionel belgisk gryderet lavet af langsomt braiseret oksekød i en mørk ølsovs. Det serveres typisk med pommes frites eller kartoffelmos.