Lagkager med frugt
Tre lækre opskrifter på lagkager med jordbær, banan og citron
Jordbærlagkage
- Ingredienser:
- 3 lagkagebunde
- 5 dl piskefløde
- 500 g jordbær
- 100 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk majsstivelse
- 2 dl vand
Fremgangsmåde:
- Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
- Skyl og skær jordbærrene i mindre stykker. Gem nogle hele jordbær til pynt.
- Kom flormelis, vaniljesukker, majsstivelse og vand i en gryde og kog det op under omrøring.
- Tilsæt jordbærstykkerne og lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner til en kompot.
- Lad kompotten køle af.
- Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af kompotten over den.
- Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af kompotten over den.
- Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
- Pynt kagen med hele jordbær og sæt den på køl indtil servering.
Bananlagkage
- Ingredienser:
- 3 glutenfrie lagkagebunde
- 5 dl piskefløde
- 4 bananer
- 100 g mørk chokolade
- 2 spsk smør
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
- Skær bananerne i skiver. Gem nogle skiver til pynt.
- Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen.
- Smelt smørret i en lille gryde og rør flormelis og vaniljesukker i.
- Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af bananskiverne over den.
- Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af bananskiverne over den.
- Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
- Hæld den smeltede chokolade over kagen i et tyndt lag.
- Pynt kagen med bananskiver og dryp lidt af smørblandingen over dem.
- Sæt kagen på køl indtil servering.
Citronlagkage
- Ingredienser:
- 3 lagkagebunde
- 5 dl piskefløde
- 2 citroner
- 200 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk majsstivelse
- 2 dl vand
Fremgangsmåde:
- Pisk fløden til flødeskum og sæt den på køl.
- Skyl og riv skallen af citronerne. Pres saften ud af dem.
- Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det sammen til en glat creme.
- Kom citronsaft, majsstivelse og vand i en gryde og kog det op under omrøring.
- Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det tykner til en gelé.
- Lad geléen køle af.
- Læg en lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af flødeostcremen over den.
- Læg en anden lagkagebund ovenpå og fordel resten af flødeostcremen over den.
- Læg den sidste lagkagebund på toppen og dæk hele kagen med flødeskum.
- Pynt kagen med citrongelé og sæt den på køl indtil servering.