Verdens bedste sangskrivere inspireres i Helsingør

Kontakt os

I den kommende uge samles nogle af verdens største sangskriver-talenter i Nordsjælland. Helsingør lægger slotte til og skal inspirere internationale artister til nye hits, når Cutfather og musikforlaget Tigerspring inviterer til international sangskrivercamp.

Sandsynligvis har du aldrig hørt om Clarence Coffee Jr., Lindy Robbins eller Samuel Preston. Men navne som Justin Bieber, Kylie Minogue og Christina Aguilera ringer nok en klokke. Coffee Jr., Robbins og Preston tilhører eliten inden for international sangskrivning og sætter gerne hjernerne i svingninger for de helt store stjerner.

Nu har de sat en uge af til at producere hits sammen med andre udvalgte kreative talenter. Udenlandske sangskrivere sættes sammen med danske, når Cutfather og Tigerspring for tredje år i træk inviterer til kulturel musikudveksling på international sangskrivercamp.

– Danske sangskrivere er gode til at tage til Los Angeles, London eller Stockholm for at arbejde med musik. Men her træder den danske musikbranche desværre lidt i baggrunden og dansk musik som brand overdøves. Vi vil gerne skabe grobund for et kreativt internationalt miljø, hvor de bedste internationale navne inspirerer og lader sig inspirere af danske sangskrivere og danskskrevet musik. Og det har vi mulighed for med sådan et intensivt forløb som sådan en sangskrivercamp er, siger Mich Hedin Hansen alias Cutfather.

Hittet hentes i Helsingør

Det er første gang Helsingør lægger kulisser til sådan en begivenhed. Tidligere har lignende camps foregået i studier eller øvelokaler, men i år kommer Marienlyst Slot til at danne rammen om ugens skrive- og jamsessions. Sangskriverne kommer også til at cykle til Kronborg Slot, få en inspirationstur rundt i Nordsjælland og bo i Hornbæk på Hotel Bretagne.

Det er sjældent, at det lykkes, at få en event til at favne både internationalt og lokalt. Men det er lykkedes med international sangskrivercamp, som også er omdrejningspunkt for en lokal sangskrivercamp. At nogle af verdens bedste sangskrivere og producere vælger at holde fælles camp her viser, at ikke kun datidens poeter lod sig inspirere af byen. Helsingør er og har også i fremtiden potentialet til at være kreativ inspirationslegeplads.

Det hele filmes af VisitDenmark og bruges som branding af Danmark og Helsingør. Det gør ydermere, at vi som lokal turistorganisation er meget stolte over at have været primus motor i at få dette til at blive til virkelighed, siger Berit Elmark, chefkonsulent, VisitNordsjælland.

Lokal musikalsk forankring

– Helsingør Kommune har en ambition om at være et kraftcenter for de kreative erhverv, og vi er rigtig godt på vej. Derfor er det oplagt at både den internationale sangskriver camp og den regionale sangskriver-camp for unge danske talenter bliver afholdt i Helsingør. De smukke omgivelser i Helsingør skal nok inspirere sangskriverne, og kigger de over Øresund, så er barren sat højt. I Sverige er sangskrivning nemlig en stor eksportvare, og det kan vi i Danmark lære noget af, og Helsingør er parat til at løfte opgaven, siger Henrik Møller, der er formand for Kultur- og turismeudvalget, Helsingør Kommune.

For at sætte yderligere fokus på sangskrivning i spirende vækstlag har Helsingør Kommune valgt at understøtte den kreative danske talentmasse med Music Maker Co-write, hvor 14 kommuner på Sjælland er gået sammen om at udvælge sine største musiktalenter og give dem mulighed for at lære af de helt store. Gennem fire dage skal de unge talenter skrive hits i selskab med nogle af de største producere og sangskrivere fra ind- og udland bl.a. Chief 1 og Thomas Stengaard.

Kontakt os
DEL