TEGN EN BOG – for voksne

Del en læseoplevelse med udgangspunkt i dine egne tegninger. Hvad sker der når man kombinerer læsning og tegning? 

Kontakt os

Det vil vi på bibliotekerne gerne finde ud af sammen med tegneglade læsere/lyttere!

TEGN EN BOG handler om at bruge en fortælling som inspirationskilde til at tegne. Det kan give læseoplevelsen ny værdi. Ikke mindst når man deler den med andre.

Hen over foråret tilbyder Biblioteket Kulturværftet 4 workshops for voksne á 3 timer, hvor du i fællesskab med andre kan prøve kræfter med det at TEGNE EN BOG. Det går kort sagt ud på, at deltagerne får læst en tekst højt og herefter bruger tid på at lave skitser inspireret af dagens tekst. Den sidste halve time taler man sammen om teksten og ser på skitserne.

Med dette nye litterære koncept håber vi på, at deltagerne f.eks. vil opdage litterært indhold på nye måder, lære nyt om sig selv som læsere, inspireres af andres læseoplevelser, fortolke og udtrykke litterært indhold i egne tegninger og gerne opleve at være en del af et kreativt fællesskab.

Målet er ikke i første omgang at producere færdige værker og alle med lyst til at kombinere læsning og tegning kan være med. Man behøver altså ikke være en supergod tegner, men en glad amatør, der har lyst til at tegne, som tør vise andre sine tegninger, selvom de ikke lige fik det udtryk, man havde drømt om.

De 4 workshops faciliteres af Elsebeth Tank, som har udviklet konceptet TEGN EN BOG. Elsebeth Tank er, hvad man kan kalde fritidstegner, og en ihærdig én af slagsen. Hun tegner hvad som helst: køen i lufthavnen, mennesker på en konference, stolenes opstilling, udsigten fra vinduet eller maden, der står på bordet. Hun har taget specifikke tegnekurser fx på Holbæk Kunsthøjskole og Thorvaldsens Museum.

Kontakt os
DEL