Nye tal: Rekordmange biler på motorvejene

Danskerne kører mere på motorvejene end nogensinde før. Siden 2010 er trafikken på det danske motorvejsnet steget med godt 30 procent. Det skaber risiko for trængsel og uforudsigelige køer på vejene.
13. februar 2018
​Motorvejene oplever i disse år en markant trafikvækst. Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at trafikanterne i 2017 kørte 4,1 % flere kilometer på de danske motorveje end året før.
Og sådan har tendensen været, siden vi begyndte at bevæge os ud af finanskrisen.
trafikværkst1.jpg

Kontakt os

Blandt hovedårsagerne til den stigende trafik kan nævnes den generelle fremgang i økonomien, øget beskæftigelse, større privatforbrug og voksende samhandel med udlandet. Samtidig har  bilsalget ligget rekordhøjt de senere år.

”Der er ingen tvivl om, at denne markante stigning, som vi oplever år efter år på det overordnede vejnet, skaber trængsel – simpelthen, fordi der er flere bilister, der skal deles om pladsen. Det betyder også, at risikoen for trængsel og kø bliver større i takt med, at trafikken vokser, og flere motorveje nærmer sig deres kapacitetsgrænse,” siger trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Tørsløv og fortsætter:
”Det skaber selvfølgelig nye udfordringer for os i Vejdirektoratet med at sørge for, at vi hele tiden udnytter den eksisterende kapacitet på vejene bedre og mere intelligent, så trafikanterne ikke spilder for meget tid med at sidde i kø. Det sker blandt andet ved at afprøve nye løsninger med kørsel i nødspor, nye dynamiske krydsløsninger, flytbare autoværn og skarpere trafikinformation.”
trafikvækst2.jpg
Kontakt os
DEL