Nordsjællands biblioteker går sammen om litteraturen

Kontakt os

Et nyt, omfattende samarbejde blandt bibliotekerne i Nordsjælland er ved at se dagens lys. Bibliotekerne i de 11 kommuner, der tidligere udgjorde Frederiksborg Amt, har dannet et samarbejde, der skal styrke formidlingen af lokale forfattere.

”På sigt er visionen bag samarbejdet at knytte bibliotekerne, læserne og forfatterne i Nordsjælland tættere til hinanden og derigennem at styrke bibliotekernes engagement i lokalsamfundene”, forklarer litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted fra Hillerød Bibliotek, som har taget initiativ til samarbejdet. 

En læsekreds med lokale forfattere
I første omgang lancerer bibliotekerne en ny læsekreds, Bøger fra baghaven, som løber henover hele 2018. Bøger fra baghaven kommer til at køre samtidigt i otte nordsjællandske kommuner, og handler om bøger skrevet af forfattere, der enten kommer fra eller bor i en af de otte kommuner.

Bøger fra baghaven demonstrerer bredden af den nordsjællandske litteratur. Vi har udvalgt bøger af otte spændende nordsjællandske forfattere, som skriver fra hvert deres hjørne af livet”, forklarer bibliotekar Hanne Pedersen fra Helsingør Kommunes Biblioteker.

Læsekredsen skal bl.a. læse romanen Pendlerne af Simon Fruelund, som handler om de mange forskellige skæbner, der tilfældigt støder sammen i en togtur tværs over Sjælland. Romanen Sommerhus af Amalie Laulund Trudsø, der af Litteratursidens anmelder blev kaldt ”en af de smukkeste barndomsbeskrivelser, jeg nogensinde har læst”, er også på programmet. Helsingør byder ind med romanen Forestillinger om Ana Iván af Mikkel Rosengaard fra Espergærde. Bogen udkom på Gyldendal i 2016 og er oversat til flere sprog.

Kontakt os
DEL