Marienlyst slotskoncerter er en stor succes

Kontakt os

Det var en glædelig overraskelse i 2016 på Marienlyst Slot, at kunstnerforeningen, Slotskoncerterne af 1983, som er en gruppe af nogle af landets bedste musikere og sangere, kunne se, at der var stor interesse for de klassiske koncerter på slottet med 4 arrangementer for fulde huse – desværre måtte nogle gå forgæves.

Helsingør Kommune har hele vejen igennem været meget positiv og hjælpsom med at få rammerne på plads med nødbelysning og flere stole og godkendelse fra brandtilsynet. Det er vi selvfølgelig meget glade for, siger formanden for kunstnerforeningen Mogens Friis.

I begyndelse måtte kunstnerforeningen selv anskaffe 72 stole, og de har anskaffet et kvalitetsflygel til koncerterne. Kommunen har nu stillet 100 stole til rådighed, og det er meget positivt at opleve en sådan opbakning fra både kommunen og publikum – det glæder alle kunstnerne.

I år har foreningen igen afholdt 4 sommerkoncerter på slottet med stor succes. DR P2 Festivalsommer har besøgt koncerterne både i 2016 og 2017 og har omtalt dem henover hele sommeren. Det giver en god eksponering af Helsingør Kommune som en aktiv kulturby.

Vi har fået mange positive tilkendegivelser fra publikum, som kommer både fra Helsingør, Nordsjælland og region Hovedstaden. Mange har rost arrangementerne og ønsket nogle flere koncerter, og derfor kommer der i år en række nye koncerter i et nyt spændende koncept med skuespil, litteratur, sang og musik.

Søndag den 29. oktober kl. 16, ”Karen Blixen og musikken”, med musik og oplæsning af ”Den afrikanske farm” og ”Babettes gæstebud” i uddrag, med skuespiller Ann Mari Max Hansen og musikere. I pausen bydes på Karen Blixen punch og tropesnacks.

Søndag den 10. december kl. 16 kommer der en koncert med ”Jul på slottet” med skøn musik, sang og oplæsning af H.C. Andersens ”Grantræet” og ”Den lille pige med svovlstikkerne” og masser af dejlig julemusik og sang med Anna Carna Sundstedt, sopran og Mimi Dulong, klaver. I pausen bydes på julepunch og kage efter gamle opskrifter.

Søndag den 22. april kl. 16 kommer en koncert med ”Holberg og Jeppe på slottet”, en forestilling med stifteren og leder af ”Den danske Skueplads”, skuespiller Christian Steffensen og musikere. I pausen bydes på Baronens punch og kandiseret kage.

Derudover kommer der 4 sommerkoncerter i juni, juli og august med et stort, flot program med opera og klassisk musik med nogle af de bedste danske solister. Vi anbefaler, at man køber billetter i god tid på www.flutist.dk eller på tlf. 45930778 alle ugens dage kl. 8 til 22.

Kontakt os
DEL