Kunstskib til Helsingørs børn: vær med til at skabe en eventyrlig havn

Kontakt os

Kunstskibet M/S BIBIANA lægger til i Kulturhavnen i Helsingør d. 10.-16. september. Med om bord har det kunst, illustrationer, design og arkitektur – samt et værksted med Virtuel Reality. Målet er, at børnenes kreative ideer kan inspirere til at skabe en spændende og eventyrlig havn. 

Kom med om bord og brug illustrationskunst, design og arkitektur til at lave en tegning og model af Kulturhavnen i Helsingør, som du synes, den skal se ud. Gå så ind i din tegning og oplev havnen med dine forslag ved hjælp af Virtuel Reality – og del dine ideer med alle os andre. 

Sådan lyder opfordringen til alle børn i Helsingør Kommune fra Kunstskibet M/S BIBIANA. Skibet lægger til i havnen søndag d. 10 september, og medbringer en skatkiste af prisvindende børneillustrationskunst og historier fra verdenshavene. 

Havne har altid været magiske steder, og de er en vigtig del af den danske kultur. Den kultur vil vi gerne bevare og udvikle med hjælp fra børn: Ved at lytte til deres forslag og kreative ideer til, hvordan de vil indrette havnen i deres hjemby, fortæller Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark, foreningen bag kunstskibet. 

Kom med ind i børnetegningen

Når børnene besøger M/S BIBIANA, får de lov til at arbejde som arkitekter og skabe eventyrlige rum på havnene og i havet. Rummene bliver til gennem opdagelser, idéudvikling og design, og med Virtual Reality kan børnene bevæge sig rundt i egne og andres tegninger. Virtual Reality er det kreative værktøj, der gør ideerne virkelige for både børn og voksne.   

Det er en helt speciel følelse og et fantastisk univers, der åbner sig, når børnene tegner arkitektur i Virtual Reality og går ind i det. For os voksne er det lige så spændende at få lov at følge efter og vigtigst af alt: At lære af den, siger Janne Bech.

M/S BIBIANA er i Kulturhavnen i Helsingør fra søndag d. 10 september til lørdag d. 16 september. Alle hverdage besøger skoleklasser fra både Espergærde, Hellebæk og Helsingør skibet fra kl. 9-14. Alle forløb er bookede. Herefter er der åbent skib frem til kl. 17.00, hvor alle børn er velkomne. Fredag d. 15 september er der fernisering på skibet kl. 15, hvor børnenes arkitekturmodeller afsløres og formand for Kultur- og Turismeudvalget Henrik Møller holder et kort tale. Alle er velkommen til ferniseringen.

Ud over besætningen på skibet, deltager et lokalt og frivilligt Kultur Crew, der består af pensionerede skolefolk. De er med til at give børnene en uforglemmelig oplevelse ombord på skibet.

BIBIANA DANMARK er en lille non-profit forening BIBIANA Danmark, der formidler kunst og kultur til børn og især ønsker at inddrage børnene og bruge deres ideer som inspiration til at skabe liv og kultur i de danske havne. M/S BIBIANA er støttet af Nordea-fonden og er Danmarks første kunstskib for børn. Læs mere om skibet og foreningen på www.bibianadanmark.dk

 

Kontakt os
DEL