Kom på “Søndagshøjskole” m. Kulturværftet og RÆSON

Kontakt os

Kom på “Søndagshøjskole” m. Kulturværftet og RÆSON – debat & foredrag m. bl.a. Asger Aamund, Stine Bosse, Pia Olsen Dyhr, Søren Espersen og Clement Kjersgaard.

Asger Aamund, Stine Bosse, Pia Olsen Dyhr og Søren Espersen i indbyrdes debat – med Clement Kjersgaard som ordstyrer. Det er den nye “Søndagshøjskole” med tidsskriftet RÆSON og Kulturværftet.

Er USA stadig en supermagt – og i spidsen for ‘den frie verden’? Bliver EU stærkere eller svagere? Byder det næste år på mere eller mindre konflikt og krig?

I efteråret udgiver Magasinet RÆSON ikke færre end to nye bøger om bl.a. disse spørgsmål: “Verdens Magter” og “Mellemøsten Nu”. I den anledning søsætter RÆSON sammen med Kulturværftet et helt nyt format, en “Søndagshøjskole”, hvor debat, indsigt og ikke mindst tid til fordybelse går hånd i hånd. Scenen er sat, og med udsigt til Kronborg og Sverige er der lagt op til udsyn og snak i baren.

“Ingen er længere i tvivl om, at verden er blevet meget anderledes på få år”, konstaterer dagens ordstyrer, Clement Kjersgaard, der foruden at være tv-vært også er udgiver af magasinet og forlaget RÆSON. “Men hvad betyder det for Danmark? Skal vi arbejde for, at USA forbliver en global supermagt med et særligt ansvar også for Europas sikkerhed? Eller skal vi tværtimod arbejde for et EU, der må – og vil – handle alene?”

Det er fire af landets mest markante debattører, der søndag den 24. september mødes på den store scene i Kulturværftet – nemlig Europabevægelsens formand Stine Bosse, erhvervsmanden Asger Aamund, formand for det Udenrigspolitiske Nævn Søren Espersen og SF’s formand, fhv. handelsminister Pia Olsen Dyhr. Men arrangementet begynder tidligere på dagen – nemlig med foredrag fra tre af landets førende eksperter: Niels Bjerre-Poulsen om Trumps USA, Helle Malmvig om Mellemøsten og Karsten Møller om Rusland (der er på forfatterlisten til de to nævnte bøger).

“Arrangementet minder om en klassisk diskussion i forsamlingshuset med god tid til publikums spørgsmål og indlæg”, fortæller Kjersgaard.

I pausen er der mulighed for forfriskninger – og efter arrangementet er der mulighed for at fortsætte snakken over en portion chili con carne i Spisehuset.

Prisen for en billet er blot 100 kr. og 50 kr. for studerende. Se mere på: www.raeson.dk/kultur

OM DAGENS PANEL-DELTAGERE:
Stine Bosse (f. 1960) er formand for Europabevægelsen, medlem af en række bestyrelser og tidligere chef i forsikringskoncernen Tryg.

Asger Aamund (f. 1940) er erhvervsmand og debattør. Han er bl.a. bestyrelsesformand i Rehfeld og medlem af European Councill on Foreign Relations.

Søren Espersen (f. 1953) er MF og næstformand for Dansk Folkeparti samt formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

Pia Olsen Dyhr (f. 1971) er MF og formand for Socialistisk Folkeparti.

Niels Bjerre-Poulsen (f. 1959) er lektor i amerikansk historie ved Center for Amerikanske Studier og Institut for Historie, Syddansk Universitet.

Helle Malmvig (f. 1972), ph.d., statskundskab, MSc med distinction i mellemøststudier fra SOAS, London, og seniorforsker på DIIS med speciale i international politik i Mellemøsten.

Karsten Møller (f. 1947) er generalmajor og senioranalytiker ved DIIS. Oprindeligt uddannet som sprogofficer og har bl.a. gjort tjeneste ved Forsvarets Efterretningstjeneste, Forsvarsministeriet og Forsvarsakademiet. Forfatter til bl.a. bogen “Fra kaos til Putin”.

Clement Behrendt Kjersgaard (f. 1975) er RÆSONs grundlægger og udgiver. Student fra Hong Kong og uddannet i Filosofi, Politik og Økonomi (PPE) fra Universitetet i Oxford, siden 2004 studievært, redaktør m.v. ved Danmarks Radio, tillige foredragsholder og kommentator.

TID, STED OG PRIS
Hvornår: Søndag den 24. september kl. 14-18
Varighed: 4 timer inkl. pauser
Sted: Kulturværftet, Store Scene, Allegade 2 i Helsingør
Pris: Billet: 100 inkl. gebyr. Studerende: 50 kr. inkl. gebyr.

Chili con carne efter arrangementet: kr. 95.

Book billet her: http://kulturvaerftet.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/67027

Kontakt os
DEL