Kenneth Knudsen og Oliver Hoiness : Plade-release, lyttesession og talk

Kontakt os

En aften i selskab med den anerkendte keyboardspiller og komponist Kenneth Knudsen, guitarist og lydmager Oliver Hoiness og Niels Christensen (tidl. Musikchef/booker Jazzhus Montmartre 1976-1989). Det nye album ’November Tango’ udkommer samme dag og numre fra det nye album mikses ind i en samtale om musik og den nye udgivelse.

Få danske musikere omtales med større respekt end Kenneth Knudsen. Hans betydning som udvikler af sine helt egne lyde, klange og musikalske forløb er ganske enestående – også hørt med internationale ører.

Kenneth Knudsen har ikke optrådt live i mange år, men her vil han og guitaristen Oliver Hoiness, i samtale med Niels Christensen, beskrive intentionerne med og arbejdsprocessen bag den dugfriske udgivelse, ’November Tango’, der udkommer samme dag.

Musikken på den nye udgivelse kan bedst beskrives som et magtfuldt, farverigt, evigt skiftende og konstant overraskende lydlandskab fra en helt anden verden. Fascinerende, udfordrende og humoristisk.

Coveret er skabt af graphic novel-kunstneren Halfdan Pisket. Album og grafik kan købes til særpris i forbindelse med arrangementet.

Kenneth Knudsen startede som jazzpianist i 1960erne, skiftede til de elektriske keyboards og tog initiativ til dannelsen af de ikoniske grupper Secret Oyster og Entrance i 1970erne, ledede prog-rock-gruppen Animaa, samarbejdede med trompetisten Palle Mikkelborg og bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen i 1980erne og spillede trio med guitaristen Mikkel Nordsø og tabla-spilleren Ole Theill i Bombay Hotel i 1990erne. Er for nylig blevet fremhævet som den vigtigste danske keyboardspiller gennem tiderne.

Oliver Hoiness er guitarist og lydmager med stor sans for at spille lige nøjagtigt det, som ingen andre guitarister spiller. Medlemskab af grupper som Caribisk, Joy Lieberkind, Kira Skov And The Ghost Riders, Skammens Vogn, Smilets By, Under The Sherry Moon. Oliver Hoiness modtog Steppeulv-prisen for Årets Musiker 2016.

Søndag 25. februar / Kl. 19:30 / Kulturværftet / Lille scene / 100 kr. inkl. gebyr / Unum. siddepladser

Billetsalget starter: 4.dec. kl. 10.00 

Kontakt os
DEL