Hvorfor har vi hjemløse i Helsingør?

Torsdag den 8. februar kl. 19.00 sætter Biblioteket Kulturværftet fokus på de hjemløses situation i Helsingør ved at invitere til dialog mellem borgerne og en række nøglepersoner på området. Ordstyrer for aftenen er Dorthe Carlsen, der er chefredaktør på Helsingør Dagblad.

Kontakt os

På bibliotekerne har vi de seneste år oplevet en stigning i antallet af hjemløse, der ofte bruger biblioteket som opholdssted. Det har skærpet personalets opmærksomhed på den i øvrigt landsdækkende tendens, og biblioteket vil gerne være med til at skabe større forståelse blandt politikere, myndigheder og blandt vore medborgere, både dem med og uden et godt hjem.

Suppe og debat

Alle er velkomne på Dækket, 2. etage, og fra en halv time før, altså kl. 18.30 inviterer biblioteket på en skål suppe, så alle kan deltage på fuld mave.

Programmet, der går i gang kl 19.00, byder på korte oplæg fra fire paneldeltagere. Først ridser Lotte Kragelund, der er chef for Rusmiddelcentret og herbergerne, baggrunden op: Hvordan er situationen lige nu? Hvem er de hjemløse? Hvilke tilbud er der, hvad gør kommunen?

Hvorfor bliver man hjemløs i Helsingør?

Herefter kommer to praktikere på banen. Først fortæller Anette Lauritsen, der er leder af værestedet Stubben, som er drevet af Kirkens Korshær, om hvordan Stubben oplever de hjemløses situation.

Dernæst er det Ib Worm, chef for Frelsens Hær i Helsingør og Nivå, der giver indblik i, hvordan nødherberget i Strandgade, som Frelsen Hær står for, fungerer, og hvilke erfaringer, de har med hjemløse i Helsingør.

For det sidste oplæg til debat står Bente Borg Donkin, der netop er blevet genudpeget til formandsposten for Udsatterådet i Helsingør Kommune. Bente Borg Donkin fortæller om erfaringerne fra det tidligere byråd. Hvad bør det nye byråd fokusere på? Og hvilken strategi har det nye Udsatteråd?

Herefter skulle der gerne være varmet op til en livlig dialog mellem paneldeltagerne og mellem paneldeltagere og borgere fra salen. Aftenen slutter kl. 20.30.

Alle er velkomne til at deltage i debatten eller bare møde op til en forhåbentlig informativ aften om et vigtigt tema i lokalsamfundet. Der er fri entré.

Kontakt os
DEL