Fra weekenden rammer kulden for alvor Danmark

Fra weekenden rammer kulden for alvor Danmark. Ned til 10 graders frost.

Kontakt os

I den nordlige og østlige del af landet mest skyet og til tider regn eller slud. I resten af landet byger hist og her og efterhånden lidt sol. Temp. stiger til mellem 2 og 5 graders varme. Let til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne i de sydlige egen først på dagen stedvis hård vind. I Nordjylland svag til frisk østlig eller skiftende vind. I aften og i nat overvejende skyet, en overgang måske stedvis tåge, og der kommer efterhånden perioder med regn eller slud, men i den nordlige del af landet mest tørt. Temp. mellem 2 graders frost og 4 graders varme, og svag til jævn vind fra skiftende retninger.

Der kan lokalt forekomme is- og sneglatte veje.


 

Kilde. DMI

Oversigt

Et lavtryk lige øst for Danmark bevæger sig østpå og efterfølges torsdag af lidt køligere luft vestfra. Fredag passere et lavtryk lige syd om Danmark efterfulgt af endnu et lavtryk natten til lørdag. I løbet af weekenden etableres et højtryk over De Britiske Øer, som i den kommende uge bevæger sig mod nordøst til den centrale del af Skandinavien, og det bliver efterhånden noget koldere i Danmark.

Fredag:

Først på dagen regn eller slud over den sydøstligste del af landet. Ellers kun lokale byger, der især i Nordjylland kan være med slud eller tøsne og lidt eller stedvis nogen sol. Temp. mellem 0 og 5 graders varme. Vinden bliver svag til frisk efterhånden mest omkring vest, i Nordjylland omkring nord. Om aftenen og natten efterhånden mest skyet i den sydlige del af landet og der kommer nedbør fra sydvest, der stedvis kan falde som slud eller sne og temp. mellem frysepunktet og 3 graders varme. I resten af landet vekslende skydække og mest tørt med temp. mellem frysepunktet og 4 graders frost. Vinden bliver svag til jævn skiftende, men tiltager i løbet af natten og bliver let til frisk omkring nord.

Lørdag:

Over den sydlige del af landet først skyet med nedbør, tildels som slud eller sne. Ellers mest tørt og efterhånden kommer der nogen eller en del sol flere steder. Opklaringen ventes dog først at nå den sydøstlige del af landet ud på eftermiddagen. Temp. mellem frysepunktet og 5 graders varme, lunest ved Østersøen og vinden bliver let til frisk omkring nord. Om aftenen og natten mest tørt og tildels klart vejr. Temp. falder til mellem 3 og 8 graders frost, i Jylland lokalt lidt koldere og vinden bliver svag til jævn omkring nord eller senere skiftende.

Søndag:

Overvejende tørt med nogen eller en del sol, men i den nordvestlige del af landet mere skyet i løbet af dagen. Temp. mellem 3 graders frost og 4 graders varme, lunest i Nord- og Vestjylland. Først svag til jævn skiftende vind, senere mest omkring vest og i Nordjylland tiltage op til frisk eller hård vind. Om aftenen og natten mest tørt og ret klart vejr mange steder. Temp. ned mellem frysepunktet og 6 graders frost, i Jylland lokalt lidt koldere. Vinden aftager og bliver svag til jævn fra vest og nordvest, men drejer senere mod nord.

Mandag:

Mest tørt med nogen eller en del sol og temp. mellem 3 graders frost og 3 graders varme. Vinden bliver svag til jævn fra nord og nordøst, ved Østersøen stedvis op til frisk vind. Om aftenen og natten lokale snebyger ved Østersøen, ellers mest tørt og tildels klart vejr. Temp. ned mellem frysepunktet og 8 graders frost, lokalt lidt koldere og svag til jævn vind fra øst og nordøst, ved Østersøen op til frisk vind.

Tirsdag:

Nogen eller en del sol, men især ved Østersøen også lokale snebyger. Dagtemp. op mellem 2 graders frost og 3 graders varme, om natten mellem frysepunktet og 8 graders frost, lokalt lidt koldere. Hele døgnet svag til jævn vind fra øst og nordøst, ved Østersøen op til frisk vind.

Onsdag og torsdag:

Fortsat koldt og især ved Østersøen snebyger.

Usikkerhed

Det er ret sikkert, at det efterhånden bliver noget koldere, men de forventede nedbørsmængder er usikre.

Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret torsdag d. 4. januar 2018 05:15

torsdag fredag lørdag søndag mandag i alt
Nordjylland 2 0,3 0 0 0 2
Midt- og Vestjyl. 1 0,3 0 0 0 1
Østjylland 1 1 0 0 0 2
Syd- og Sønderjyl. 3 6 0,4 0 0 9
Fyn 3 4 1 0 0 8
V/S Sjæl./Loll./Fal. 3 2 1 0 0,5 7
Kbh. og N.Sjælland 2 1 0,3 0 0 3
Bornholm 3 1 0,7 0 0,6 5
Kontakt os
DEL