Al Di Meola (US) – World Sinfonia Tour

Kontakt os

Kulturværftet præsenterer den amerikanske guitar-ekvilibrist Al Di Meola i en intim-koncert med to håndplukkede musikere.

Al Di Meola er en guitarist i verdensklasse. Han brød igennem med et brag, da han i årene 1974-1976 håndterede guitaren i gruppen Return to Forever, der var ledet af pianisten Chick Corea. Ved et pudsigt sammentræf optræder Chick Corea i øvrigt også på Kulturværftets scene i foråret 2018.

Allerede i midt-halvfjerdserne viste Di Meola, at hans guitarspil var noget helt særligt. Legende let fyrede han 32-dele af i Chick Coreas ofte komplekse temaer.

Siden har han produceret flere end 20 albums. Fra solokarrierens første albums som Land of the Midnight Sun, Elegant Gypsy og Casino, der var blandt de absolut bedst sælgende instrumentale albums i sin tid til det anmelderroste album Elysium fra 2015.

Igennem firserne var Di Meola del af en akustisk guitar trio med to andre guitar-giganter John McLaughlin og Paco de Lucía. Nummeret Friday Night in San Francisco (1980) blev trioens kæmpe hit, og de turnerede verden rundt i fulde koncerthuse.

I halvfemserne spillede Di Meola bl.a. i Rite of Strings-trioen med bassist Stanley Clarke og violinist Jean-Luc Ponty, der udgav det anmelderroste album The Rite of Strings efter en succesfuld turne.

Di Meola har også løbende indspillet med andre kunstnere fra Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Carlos Santana, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock til Stevie Wonder, Frank Zappa og mange flere.

Al Di Meolas musikalske DNA bygger på en kombination af passion, intelligens, blændende teknik og kompleks rytmisk frasering, der sammen med hans inspiration fra latinamerikansk musik er hans særkende.

Igen og igen har han vist sig som en talentfuld og nutidig komponist. En virtuos, der gennem hele sin karriere har skiftet mellem akustisk og elektrisk guitar, og og som har formået i årtier at være en af de mest toneangivende guitarister på den instrumentale jazzscene – og er det den dag i dag.

Koncerten byder på numre fra Al Di Meolas store bagkatalog og en musikalsk tribut til den argentinske komponist Astor Piazzolla og Lennon-McCartney, da The Beatles var grunden til, at han blev guitarist. Fra kenderne lyder det, at hver en koncert med Al Di Meola er et nyt musikalsk højdepunkt.

Velkommen til koncert med en guitarhelt af de helt store!

Info

Al Di Meola (guitar) med Peo Alfonsi (guitar) Peter Kaszas (trommer og perkussion)

4. marts 2018 / Kulturværftet / Kl. 20:00 / 345 kr. inkl. gebyr

Billetter: Billetsalget starter tirsdag den 28. november kl. 10.00 – https://kuto.dk/kalender/2018/marts/al-di-meola-us

Kontakt os
DEL